Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Η Κοινωνία της Πληροφορίας μεταμορφώνει το τουριστικό προϊόν της χώρας

Θοδωρής Κουμέλης - 09 Ιανουάριος 2004, 00:00

Υπεγράφη από τον Ειδικό Γραμματέα για την Κοινωνία της Πληροφορίας Γιάννη Καλογήρου η απόφαση ένταξης του Έργου "Ανάπτυξη και πιλοτική λειτουργία δι-επιχειρησιακού ηλεκτρονικού εμπορίου υπηρεσιών προβολής...

Υπεγράφη από τον Ειδικό Γραμματέα για την Κοινωνία της Πληροφορίας Γιάννη Καλογήρου η απόφαση ένταξης του Έργου “Ανάπτυξη και πιλοτική λειτουργία<...>

δι-επιχειρησιακού ηλεκτρονικού εμπορίου υπηρεσιών προβολής αγροτικών και παραδοσιακών ελληνικών προϊόντων αγροτουρισμού, οικοτουρισμού και της παραδοσιακής ελληνικής διατροφής” συνολικού προϋπολογισμού 1,35 εκατ. ευρώ στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για την Κοινωνία της Πληροφορίας (Ε.Π.ΚτΠ). Τελικός δικαιούχος του έργου είναι η Γενική Γραμματεία Τουρισμού.

Όπως ανακοινώθηκε την τελευταία δεκαετία τόσο στη χώρα μας όσο και διεθνώς, η ανάγκη σύνδεσης του `προφίλ` του κάθε τουριστικού προορισμού με το πολιτιστικό και πολιτισμικό απόθεμα είναι ιδιαίτερα αυξημένη. Στο πλαίσιο αυτό και, προκειμένου να συστηματοποιηθούν και προβληθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού με διαφοροποιημένο τουριστικό προϊόν, με έμφαση στα ζητήματα του αγροτουρισμού, του οικοτουρισμού και των παραδοσιακών ελληνικών προϊόντων, χρηματοδοτείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος `Κοινωνία της Πληροφορίας` η με σύγχρονο και ολοκληρωμένο τρόπο ηλεκτρονική προβολή των ως άνω θεματικών της τουριστικής προσφοράς, σε συνδυασμό με την δυνατότητα παροχής υπηρεσιών κρατήσεων καταλυμάτων σε περιοχές οικοτουρισμού και αγροτουρισμού, συμμετοχής σε ομάδες περιήγησης ή ειδικών τουριστικών ενδιαφερόντων (λ.χ. αναρρίχηση, ορειβασία, κατάβαση ποταμών κ.λπ.), σε συνδυασμό με την συμμετοχή σε εκδηλώσεις προβολής της παραδοσιακής ελληνικής διατροφής και αντίστοιχων πολύ-πολιτισμικών δρώμενων.

Αναλυτικότερα το έργο που θα υλοποιηθεί με ευθύνη της Γενικής Γραμματείας Τουρισμού του Υπουργείου Ανάπτυξης στοχεύει σε μια συστηματική και οργανωμένη προώθηση του τουριστικού προϊόντος της χώρας με την ανάπτυξη και εφαρμογή ηλεκτρονικού δι-επιχειρησιακού εμπορίου (e-marketplace) για την υποστήριξη του ηλεκτρονικού επιχειρείν (e-business) στον τομέα των υπηρεσιών προβολής και οργάνωσης ταξιδιών με πολλαπλά ενδιαφέροντα (διαμονή, διατροφή, άσκηση, αναψυχή με υπηρεσίες γενικού ή ειδικού ενδιαφέροντος όπως ορειβασία, αναρρίχηση, αθλητισμό, rafting, κ.λπ.) σε συνδυασμό με την προβολή των αγροτικών και παραδοσιακών ελληνικών προϊόντων και της δυνατότητας σύνδεσης οργάνωσης ταξιδιών με πολλαπλά ενδιαφέροντα. Παράλληλα, στο πλαίσιο του Έργου γίνεται διασύνδεση με τον οικοτουρισμό, αφού αναπτύσσεται σχετική ιστοσελίδα δυναμικών σελίδων, στην οποία σε επόμενη φάση θα ενσωματωθεί βάση δεδομένων που θα αναπτυχθεί μέσω του LEADER+ και στην οποία θα καταγραφούν όλα τα τουριστικά καταλύματα που κατατάσσονται στους τομείς του αγροτουρισμού και του οικοτουρισμού. Θα παρέχεται έτσι η δυνατότητα στον ενδιαφερόμενο ή δυνητικό επισκέπτη οικοτόπων, βιοτόπων κ.ο.κ. της χώρας γρήγορης εύρεσης των σχετικών πληροφοριών, ηλεκτρονικής κράτησης δωματίων, συμμετοχής του σε οργανωμένες ομάδες περιηγητών ή σε άλλες δραστηριότητες ειδικών ενδιαφερόντων κ.λ.π. Εξάλλου, μέσα από την πλατφόρμα θα προωθείται η ηλεκτρονική προβολή της ελληνικής διατροφής με έμφαση στην μοναδικότητα, την υγιεινή και την νοστιμιά των προϊόντων της ελληνικής διατροφής. Η ιστοσελίδα του Έργου θα έχει άμεσες διασυνδέσεις με την ιστοσελίδα ηλεκτρονικής τουριστικής προβολής του Ε.Ο.Τ. (και τις επιμέρους θεματικές ενότητες αυτής) που χρηματοδοτείται επίσης από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα `Κοινωνία της Πληροφορίας`.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top