Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΒιβλιογραφίαΝέο βιβλίο για τον επαγγελματικό τουρισμό

Νέο βιβλίο για τον επαγγελματικό τουρισμό

Οι εκδόσεις Interbooks παρουσίασαν το βιβλίο “Εισαγωγή στον Επαγγελματικό Τουρισμό” της Φιλιώς Κ. Λαζανά, διευθύντριας του Συνδέσμου Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων (ΣΕΠΟΣ). Στην εκδήλωση μίλησαν για το βιβλίο οι κκ […]

Οι εκδόσεις Interbooks παρουσίασαν το βιβλίο “Εισαγωγή στον Επαγγελματικό Τουρισμό” της Φιλιώς Κ. Λαζανά, διευθύντριας<...> του Συνδέσμου Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων (ΣΕΠΟΣ).

Στην εκδήλωση μίλησαν για το βιβλίο οι κκ Νίκος Σκούλας, τέως υπουργός τουρισμού, Γεράσιμος Ζαχαράτος, καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών και Δημήτρης Μάντζιος, πρόεδρος του ΣΕΠΟΣ.

Ο κ. Νίκος Σκουλάς, ο οποίος προλογίζει το βιβλίο, ανέφερε ότι “όλος ο τουριστικός κόσμος έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οφείλουμε να κάνουμε μια σταδιακή μεν, αλλά όσο γίνεται πιο σύντομη μετάβαση από τον παραθεριστικό σε άλλες εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως είναι ο επαγγελματικός τουρισμός. Σε αυτήν την προσπάθεια, πιστεύω ότι το πόνημα της Φιλιώς Λαζανά θα αποτελέσει χρήσιμο και εύχρηστο βοήθημα για κάθε επαγγελματία του τουρισμού και βέβαια ένα απολύτως απαραίτητο εργαλείο δουλείας για όσους ασχολούνται με οποιεσδήποτε από τις ποικίλες μορφές του επαγγελματικού τουρισμού. Η συγγραφέας μας παρέχει ένα ολοκληρωμένο σύγγραμμα, ορθά δομημένο και εύχρηστο. Παρουσιάζει με απλό και κατανοητό τρόπο τις βασικές έννοιες του επαγγελματικού τουρισμού, αποδεικνύει τα πλεονεκτήματα του και αναλύει με εύχρηστο τρόπο τη σχέση επαγγελματικού τουρισμού και τουρισμού αναψυχής”.

Ο καθηγητής Γεράσιμος Ζαχαράτος, αναφερόμενος στην τουριστική εκπαίδευση και τις τουριστικές εκδόσεις, δήλωσε ότι “ο εκδοτικός οίκος Interbooks συνιστά πρωτοπορία, γιατί ως συνειδητή και συνετή επιχειρηματική επιλογή αποφάσισε να πορευτεί, να στηρίξει και τελικά να συμβάλει και να πετύχει σε αυτόν τον τομέα”. Για το βιβλίο της Φιλιώς Λαζανά, ο κ. Ζαχαράτος ανέφερε “ότι το μικρό καλοδουλεμένο και μαθησιακά συνεκτικό αυτό βιβλίο εκπληρώνει όλα αυτά που κατά την άποψη μου πρέπει να στοιχειοθετούν ένα καλό και σωστό επαγγελματικό εγχειρίδιο, ένα εγχειρίδιο χρήσιμο για όλους όσους ενδιαφέρονται να μάθουν επαγγελματικά ξεχωριστές πλευρές στα τουριστικά δρώμενα.

Ο πρόεδρος του ΣΕΠΟΣ, κ. Δημήτρης Μάντζιος, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την έκδοση του βιβλίου, λέγοντας ότι “είμαι πολύ χαρούμενος, δύο φορές χαρούμενος, πρώτον γιατί η Φιλιώ Λαζανά είναι η διευθύντρια του Συνδέσμου μας κι αυτό έχει μεγαλύτερη αξία απ` ότι αυτό το βιβλίο. Το δεύτερο είναι ότι βγήκε αυτό το βιβλίο που αναφέρεται στην `Εισαγωγή στον επαγγελματικό τουρισμό` κι ο Σύνδεσμός μας, αυτό κάνει. Τα μέλη του ασχολούνται με τον επαγγελματικό τουρισμό και ήρθε να συμπληρώσει τις δικές μας προσπάθειες που τόσα χρόνια αγωνιζόμαστε για να πούμε στους ιθύνοντες ότι το μέλλον της Ελλάδας είναι ο επαγγελματικός τουρισμός”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024