Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Διεθνής διάσκεψη για τα οφέλη της Βουλγαρίας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Θοδωρής Κουμέλης - 13 Ιανουάριος 2004, 00:00

Η τρίτη διεθνή διάσκεψη για τον τουρισμό Bulgaria - Dream Area είχε ως θέμα τα πλεονεκτήματα που θα προκύψουν για τον Βουλγαρικό τουρισμό από τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα...

Η τρίτη διεθνή διάσκεψη για τον τουρισμό Bulgaria - Dream Area είχε ως θέμα τα πλεονεκτήματα που θα προκύψουν<...>

για τον Βουλγαρικό τουρισμό από τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα.

Από την πλευρά του ο νέος πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού Νίκος Δημάδης σε ομιλία του τόνισε ότι “Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 θα συμβάλουν ουσιαστικά στην προβολή και ανάδειξη της εικόνας της νέας Ελλάδας με σύγχρονες υποδομές και βελτιωμένες υπηρεσίες ως ελκυστικός προορισμός για τους επισκέπτες από όλο τον κόσμο”.

Η αρμονική συνεργασία του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα στην προετοιμασία του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος παγκόσμιας εμβέλειας είχε ως αποτέλεσμα την πραγματοποίηση μεγάλων έργων υποδομής όπως η Αττική Οδός και η Εγνατία, η κατασκευή του αεροδρομίου στα Σπάτα, η γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, η βελτίωση των λιμενικών εγκαταστάσεων και πολλά άλλα έργα, τα οποία αναβαθμίζουν ριζικά τις συνθήκες υποδοχής των ξένων επισκεπτών, τόνισε ο κ. Δημάδης. Σύμφωνα με τον ίδιο οι ξενοδοχειακές κλίνες έχουν αυξηθεί κατά 15% στις διάφορες Ολυμπιακές πόλεις, ενώ υπάρχουν προγράμματα για τη χρησιμοποίηση των Ολυμπιακών χωριών, κρουαζιερόπλοιων, ιδιωτικών κατοικιών κ.α. μέσων για την πλήρη κάλυψη των αναγκών στέγασης τόσο των αθλητών όσο και των αναμενόμενων πολυάριθμων τουριστών. Τα εκσυγχρονισμένα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι, όπως είπε, δημιουργούν κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε χιλιάδες ξένοι από όλες τις άκρες του κόσμου να γνωρίσουν την πλούσια ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδος. Ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, εμπλουτισμός του κλασικού τουρισμού με νέες ελκυστικές δραστηριότητες και ανάπτυξη του αγροτικού και του οικολογικού τουρισμού όπως και άλλων μορφών του λεγόμενου εναλλακτικού τουρισμού είναι οι βασικές κατευθύνσεις τις δεύτερης φάσης εξέλιξης του τουρισμού, στην οποία έχει εισέλθει η Ελλάδα. Μεγάλο πλεονέκτημα γενικότερα για την ευρύτερη περιοχή χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΕΟΤ τους Αγώνες, που θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον ολόκληρου του κόσμου. Οι Ολυμπιακοί αγώνες μπορούν να αποτελέσουν αφετηρία για την πρόοδο της τουριστικής δραστηριότητας των δύο χωρών στο πλαίσιο των μακρόχρονων σχεδίων συνεργασίας της Ελλάδος και της Βουλγαρίας, τόνισε ο κ. Δημάδης σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Βούλγαρο υφυπουργό Οικονομίας Ντιμίτερ Χατζινικόλωφ.

Σε απάντηση σχετικής ερώτησης, ο πρόεδρος του ΕΟΤ επισήμανε τη σημασία της συνεργασίας των τουριστικών γραφείων των δύο χωρών στο συνδυασμό των τουριστικών προορισμών και στη διαμόρφωση κοινών πακέτων για ταυτόχρονα ταξίδια αναψυχής των ξένων τουριστών στις δύο χώρες. Από την πλευρά του, ο Βούλγαρος υφυπουργός τόνισε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να βοηθήσει με όλα τα μέσα για την επιτυχία του ιστορικού για όλα τα Βαλκάνια γεγονότος.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top