Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΣτην Ελλάδα το Παγκόσμιο Προ-Ολυμπιακό Συνέδριο Αθλητικού Τουρισμού

Στην Ελλάδα το Παγκόσμιο Προ-Ολυμπιακό Συνέδριο Αθλητικού Τουρισμού

Επισημοποιήθηκε οριστικά στην πρόσφατη συνάντηση των αρμόδιων φορέων η διοργάνωση του Παγκόσμιου Προ-Ολυμπιακού Συνεδρίου του Αθλητικού Τουρισμού που θα γίνει στη Ρόδο φέτος το καλοκαίρι από 4-6 Ιουνίου. Φορείς Διοργάνωσης […]

Επισημοποιήθηκε οριστικά στην πρόσφατη συνάντηση των αρμόδιων φορέων η διοργάνωση του Παγκόσμιου Προ-Ολυμπιακού Συνεδρίου του Αθλητικού Τουρισμού που<...> θα γίνει στη Ρόδο φέτος το καλοκαίρι από 4-6 Ιουνίου.

Φορείς Διοργάνωσης του Συνεδρίου είναι ο Δήμος Ροδίων, το ΣΚΩΛ Ρόδου, η Ελληνική Ερευνητική Μονάδα Αθλητικού Τουρισμού και το Διεθνές Συμβούλιο Αθλητικού Τουρισμού(S.T.I.C) που εδρεύει στην Οτάβα του Καναδά.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο συνεπίκουρος Δημάρχου και αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού κ. Κάλλιστος Διακογεωργίου, η Director του Skal International κ. Λίτσα Παπαθανάση, και ο κ. Μιχάλης Τοανόγλου σαν μέλος και εκπρόσωπος της Ελληνικής ερευνητικής μονάδας Αθλητικού Τουρισμού που υπάγεται στο Διεθνές Συμβούλιο Αθλητικού Τουρισμού.

Συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες της διοργάνωσης και ανακοινώθηκε ότι το Συνέδριο θα φιλοξενηθεί στο Ξενοδοχείο Aldemar Paradise Royal όπου θα είναι και η βάση διαμονής των επισήμων προσκεκλημένων, των ομιλητών αλλά και πολλών Συνέδρων. Αναφέρθηκε ακόμη ότι το Συνέδριο αυτό έχει μεγάλο επιστημονικό ενδιαφέρον αφού ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή πολύ αξιόλογοι ομιλητές από την Ελλάδα αλλά κυρίως από το εξωτερικό όπου το θέμα του αθλητικού τουρισμού αποτελεί ένα μεγάλο κεφάλαιο για πολλές ανεπτυγμένες χώρες.

Ο συνεπίκουρος Δημάρχου κ. Κάλλιστος Διακογεωργίου εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιλογή της Ρόδου για την διοργάνωση του Συνεδρίου και τόνισε ότι “είναι μέσα στους στόχους του Δήμου, η διοργάνωση και στήριξη αθλητικών δραστηριοτήτων εθνικής και διεθνούς εμβέλειας, προωθώντας έτσι τον αθλητικό Τουρισμό στην Ρόδο σαν ένα υγιές μοντέλο εναλλακτικής μορφής τουρισμού που θα αμβλύνει την εποχικότητα αλλά και θα βελτιώσει τις οικονομικές επιδράσεις του τουρισμού”. Παράλληλα τόνισε ότι “τέτοιες εκδηλώσεις υψηλού επιστημονικού επιπέδου με διεθνή ακτινοβολία αποτελούν χρυσή ευκαιρία για τον τόπο να προβληθεί και να αναγνωριστεί διεθνώς για τις δυνατότητες που προσφέρει σε αυτόν τον πολλά υποσχόμενο τομέα του τουρισμού”. Τέλος πληροφόρησε τους παρευρισκόμενους ότι οι ημερομηνίες διοργάνωσης του Συνεδρίου συμπίπτουν με αξιόλογα αθλητικά γεγονότα που διεξάγονται στην Ρόδο την περίοδο εκείνη, πράγμα που θα ενισχύσει την δυναμική προσέλκυσης συνέδρων αλλά και προβολής της πόλης μας.

Η Director του Skal International Λίτσα Παπαθανάση τόνισε ότι το Διεθνές Σκωλ και συνακόλουθα το Σκωλ Ρόδου στηρίζουν και συμμετέχουν σε κάθε προσπάθεια με στόχο την ενίσχυση του θεματικού τουρισμού, όπως και αυτός του Αθλητικού Τουρισμού. Θεματικός Τουρισμός ο οποίος διαφοροποιεί εμπλουτίζει και προσδίδει ποιότητα στον τουριστικό προορισμό.

Ενημέρωσε ακόμη για τον μεγάλο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Οικολογικού Τουρισμού που για τρίτη χρονιά διοργανώνεται με μεγάλη επιτυχία από το Σκωλ για την σημαντική παρουσία που είχε η Ελλάδα στο 2003 στο Συνέδριο του Σκωλ στην Ινδία με πρώτο Βραβείο στην “Μιλιά” στα Χανιά της Κρήτης, με την Χορηγία του Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ και με την αθλοθέτηση των βραβείων από τον Δήμο Ροδίων.

Αναφέρθηκε τέλος στην δυνατότητα ουσιαστικής ενασχόλησης του Σκωλ με τα γενικότερα θέματα που αφορούν τον τουριστικό τομέα σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο όπως και στο ότι, με την συμμετοχή Ελληνίδας στο ΔΣ του Διεθνούς Σκωλ η χώρα μας απέκτησε δυνατότερη φωνή και μεγαλύτερη δυνατότητα παρέμβασης στον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού του Σκωλ.

Ο κ. Μιχ. Τοανόγλου έκανε τέλος μια ενημέρωση για τις λεπτομέρειες του συνεδρίου, την διάρθρωση του προγράμματος που θα οριστικοποιηθεί σύντομα αλλά και για τα επιλεγμένα θέματα του συνεδρίου. Επίσης ανέφερε ότι στα πλαίσια του Συνεδρίου αυτού θα γίνει η ιδρυτική συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Αθλητικού Τουρισμού καθώς και μια πρώτη συζήτηση για την δημιουργία ενός Τουριστικού Οργανισμού εξειδικευμένου στον Αθλητικό Τουρισμό.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ενεργοποιηθεί επταμελής Οργανωτική Επιτροπή η οποία με την υποστήριξη του Δήμου αλλά και των άλλων φορέων θα προβεί στις απαραίτητες προετοιμασίες της διοργάνωσης.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024