Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Δέκα νέα γήπεδα γκολφ στην Κύπρο

Θοδωρής Κουμέλης - 14 Ιανουάριος 2004, 00:00

“Ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού προχωρεί στη σταδιακή εφαρμογή των μέχρι σήμερα εξαγγελιών, με στόχο<...>

να δώσει στην τουριστική βιομηχανία την απαραίτητη ώθηση γι` ανάκαμψη μέσα στο 2004”, τόνισε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Φώτης Φωτίου σε τοπικά μέσα και πρόσθεσε ότι οι προσπάθειες θα είναι συνεχείς και αδιάκοπες.

Επίσης, ο κ. Φωτίου ανακοίνωσε τη δημιουργία δέκα γηπέδων γκολφ, εκ των οποίων το ένα στη Λευκωσία και τα υπόλοιπα σε όλες τις μεγάλες πόλεις του νησιού συμπεριλαμβανομένης και της Αγίας Νάπα. Ταυτόχρονα, μέσα στο 2004 θα προωθηθεί η δημιουργία μαρίνων, καθώς και η ανέγερση του νέου Συνεδριακού Κέντρου στη Λεμεσό, ενώ θα εντατικοποιηθεί η διαφημιστική καμπάνια του ΚΟΤ, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό. Μεγάλη βαρύτητα δίνεται, επίσης, στην ανάπτυξη του εσωτερικού τουρισμού και στην αξιοποίηση των ελκυστικών πακέτων που προσφέρουν οι Κύπριοι ξενοδόχοι για του Κυπρίους τουρίστες. Ο κ. Φωτίου ανέφερε ότι πολύ σύντομα πρόκειται να εξαγγελθούν τα νέα κριτήρια που θα λαμβάνονται υπόψη στην αξιολόγηση των ξενοδοχειακών μονάδων του τόπου, ενώ παράλληλα θα ανακοινωθούν στους ξενοδόχους τα κίνητρα που θα δοθούν, ώστε να αποχωρήσουν από το επάγγελμα όσοι από αυτούς αδυνατούν να συμμορφωθούν με τα νέα κριτήρια.

Χαρακτηρίζοντας το 2004 ως μια ιδιάζουσα και παράξενη χρονιά, εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος, σε σχέση με τ` αποτελέσματα που θα καταγράψει ο τουρισμός το χρόνο που διανύουμε. “Έχουμε προβεί και προβαίνουμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, οι οποίες θα βοηθήσουν τον τουρισμό μας να ανακάμψει”, σημείωσε.

Αναφερόμενος στο θέμα της αναδιάρθρωσης που θα επιχειρηθεί στον Οργανισμό, ο κ. Φωτίου υπογράμμισε ότι το ζήτημα απασχόλησε, ήδη, το Διοικητικό Συμβούλιο κατά την τελευταία του συνεδρία. “Φιλοδοξούμε να καταστήσουμε τον ΚΟΤ έναν ευέλικτο και σύγχρονο Οργανισμό, ο οποίος να λειτουργεί και να λαμβάνει αποφάσεις, βάσει και των δεδομένων που δημιουργούνται από την ένταξη της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση”.

Τέλος, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΤ ανέφερε ότι η μείωση στα έσοδα από τον τουρισμό θα κυμανθούν για ολόκληρο το 2003 περίπου στο 10%, ενώ η μείωση στις αφίξεις περίπου στο 5%, συγκριτικά με πέρσι.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top