Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Λονδίνο: ο πρώτος τουριστικός προορισμός στην Ευρώπη

Βίκυ Καραντζαβέλου - 16 Ιανουάριος 2004, 00:00

Το Λονδίνο είναι η πρώτη τουριστική πόλη της Ευρώπης, μπροστά από το Παρίσι και οι Γάλλοι είναι ανάμεσα σε εκείνους<...>

που επισκέπτονται περισσότερο τη βρετανική πρωτεύουσα, σύμφωνα με έκθεση του Ινστιτούτου Mintel που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Ο ιστορικός πλούτος του Λονδίνου σε συνδυασμό με ορισμένα νέα θεάματα συνεχίζουν να προσελκύουν τους τουρίστες, επισημαίνεται στην έκθεση. Το μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Τέιτ και η μεγάλη ρόδα London Eye, που εγκαινιάστηκαν στους εορτασμούς για τη Χιλιετία, είναι ανάμεσα στα πιο δημοφιλή θεάματα, όπως και το Βρετανικό Μουσείο και η Εθνική Πινακοθήκη. Η αεροπορική σύνδεση, με φτηνά εισιτήρια, του Λονδίνου με νέες πόλεις στην Ευρώπη ωφέλησε σε μεγάλο βαθμό την τουριστική κίνηση της βρετανικής πρωτεύουσας.

Το 2002, 11,6 εκατομμύρια ξένοι επισκέφτηκαν το Λονδίνο και εννιά εκατομμύρια το Παρίσι και όπως εκτιμά η Mintel ακόμη περισσότεροι τουρίστες το επισκέφτηκαν το 2003. Πρώτοι στον κατάλογο των ξένων τουριστών στο Λονδίνο είναι οι Αμερικανοί (2,5 εκατομμύρια το 2002) και ακολουθούν οι Γάλλοι (ένα εκατομμύριο την ίδια χρονιά). Δεύτερος ευρωπαϊκός τουρισμός είναι το Παρίσι, που προσελκύει τουρίστες κυρίως λόγω τους πάρκου αναψυχής της Eurodisney. Το Αμστερνταμ, η Ρώμη και το Δουβλίνο συμπληρώνουν την πεντάδα των πλέον τουριστικών ευρωπαϊκών πόλεων, επισημαίνει η Mintel και προσθέτει πως το Ταλίν (Εσθονία), η Στοκχόλμη, η Βουδαπέστη, η Λισαβόνα και το Ντουμπρόβνικ (Κροατία) γίνονται όλο και περισσότερο δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top