Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Λοβέρδος

Δεν τίθεται θέμα αμοιβαιότητας στην βίζα με τις ΗΠΑ

Θοδωρής Κουμέλης - 16 Ιανουάριος 2004, 00:00

"Δεν αποτελεί μονομερή ενέργεια η χρήση βιομετρικών στοιχείων για τους επισκέπτες των ΗΠΑ και συνεπώς δεν τίθεται θέμα αμοιβαιότητας", τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Λοβέρδος...

“Δεν αποτελεί μονομερή ενέργεια η χρήση βιομετρικών στοιχείων για τους επισκέπτες των ΗΠΑ και συνεπώς δεν τίθεται θέμα<...>

αμοιβαιότητας”, τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Λοβέρδος, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΝ Φώτη Κουβέλη.

Ο κ. Λοβέρδος διευκρίνισε ότι προσεκλήθη στο υπουργείο Εξωτερικών ο δεύτερος τη τάξει στην αμερικανική πρεσβεία κ. Γουόλς, ο οποίος εξήγησε ότι το μέτρο αυτό “έχει να κάνει με το είδος των διαβατηρίων μας, τα οποία επειδή είναι παλιά δεν έχουν δυνατότητα να αποτυπώνεται σε αυτά ό,τι το πιο σύγχρονο στους σχετικούς ελέγχους, δηλαδή η ψηφιακή φωτογραφία και το δαχτυλικό αποτύπωμα”.

Πρόσθεσε ακόμα ότι το υπουργείο Δημόσιας Τάξης έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες να προμηθευτεί τα νέα βιβλιάρια, που θα επιδέχονται την καταγραφή σε αυτά των νέων βιομετρικών στοιχείων, τα οποία θα δύναται μηχανικώς να αναγνωρίζονται στα αεροδρόμια. Ανταπαντώντας ο βουλευτής του ΣΥΝ κ. Κούβελης είπε ότι “ο υφυπουργός ομολογεί ότι στα νέα διαβατήρια θα υπάρχουν προσωπικά δεδομένα και πλήθος βιομετρικών στοιχείων, παρά την αντίθετη γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και πρόσθεσε ότι “η κυβέρνηση δεν έκανε το παραμικρό, γιατί έχει μια πολιτική υποτέλειας στα κελεύσματα των ΗΠΑ”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top