Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΔεν τίθεται θέμα αμοιβαιότητας στην βίζα με τις ΗΠΑ

Δεν τίθεται θέμα αμοιβαιότητας στην βίζα με τις ΗΠΑ

“Δεν αποτελεί μονομερή ενέργεια η χρήση βιομετρικών στοιχείων για τους επισκέπτες των ΗΠΑ και συνεπώς δεν τίθεται θέμα αμοιβαιότητας”, τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Λοβέρδος

“Δεν αποτελεί μονομερή ενέργεια η χρήση βιομετρικών στοιχείων για τους επισκέπτες των ΗΠΑ και συνεπώς δεν τίθεται θέμα<...> αμοιβαιότητας”, τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Λοβέρδος, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΝ Φώτη Κουβέλη.

Ο κ. Λοβέρδος διευκρίνισε ότι προσεκλήθη στο υπουργείο Εξωτερικών ο δεύτερος τη τάξει στην αμερικανική πρεσβεία κ. Γουόλς, ο οποίος εξήγησε ότι το μέτρο αυτό “έχει να κάνει με το είδος των διαβατηρίων μας, τα οποία επειδή είναι παλιά δεν έχουν δυνατότητα να αποτυπώνεται σε αυτά ό,τι το πιο σύγχρονο στους σχετικούς ελέγχους, δηλαδή η ψηφιακή φωτογραφία και το δαχτυλικό αποτύπωμα”.

Πρόσθεσε ακόμα ότι το υπουργείο Δημόσιας Τάξης έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες να προμηθευτεί τα νέα βιβλιάρια, που θα επιδέχονται την καταγραφή σε αυτά των νέων βιομετρικών στοιχείων, τα οποία θα δύναται μηχανικώς να αναγνωρίζονται στα αεροδρόμια. Ανταπαντώντας ο βουλευτής του ΣΥΝ κ. Κούβελης είπε ότι “ο υφυπουργός ομολογεί ότι στα νέα διαβατήρια θα υπάρχουν προσωπικά δεδομένα και πλήθος βιομετρικών στοιχείων, παρά την αντίθετη γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και πρόσθεσε ότι “η κυβέρνηση δεν έκανε το παραμικρό, γιατί έχει μια πολιτική υποτέλειας στα κελεύσματα των ΗΠΑ”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024