Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΟλοκληρώνονται τα έργα στα αεροδρόμια της χώρας

Ολοκληρώνονται τα έργα στα αεροδρόμια της χώρας

Ανοίγει ο δρόμος για την ουσιαστική αξιοποίηση των αεροδρομίων της χώρας, τόσο από τουριστικής πλευράς όσο και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών. Η ολοκλήρωση έργων προϋπολογισμού…

Ανοίγει ο δρόμος για την ουσιαστική αξιοποίηση των αεροδρομίων της χώρας, τόσο από τουριστικής πλευράς όσο<...> και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών. Η ολοκλήρωση έργων προϋπολογισμού 1,3 εκατ. στα αεροδρόμια της Ελλάδας κατά τα έτη 2004 και 2005 θα ανάψει το “πράσινο φως” για την έλευση περισσότερων πτήσεων τσάρτερ, δεδομένου ότι πολλά αεροδρόμια που έμειναν κλειστά τις νυκτερινές ώρες τώρα με τον εκσυγχρονισμό τους θα μπορούν να λειτουργούν συνεχώς. Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η προ ολίγων ημερών απόφαση της ΥΠΑ για διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας του συνόλου των αεροδρομίων κατά 160 ώρες εβδομαδιαίως.

Όπως είναι γνωστό, οι βραδινές ώρες λόγω φτηνότερων τιμολογίων “προσελκύουν” περισσότερα δρομολόγια τσάρτερ. Γίνεται λοιπόν εύκολα διακριτό ότι η ανέλιξη της θωράκισης των υποδομών των αερολιμένων καθιστά πρωτίστως κερδισμένο την τουριστική βιομηχανία. Όπως δήλωσε στο b<>Χάρη Ντιγριντάκη ο διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας κ. Σταύρος Κωνσταντινίδης, “ήδη σε 3 αεροδρόμια κατασκευάζονται νέοι αεροσταθμοί και σε άλλα 9 πραγματοποιούνται επεκτάσεις-αναδιαρρυθμίσεις”.

Ο κ. Κωνσταντινίδης αναφέρει χαρακτηριστικά στην εκπομπή Business & Travel ότι “μετά την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου προγράμματος, οι μεταβολές των υποδομών αριθμητικά μεταφράζονται σε αύξηση κατά 20% του μήκους των διαδρόμων προσγείωσης – απογείωσης, κατά 100% των επιφανειών δαπέδων στάθμευσης και κατά 180% των επιφανειών αεροσταθμών”.

“Αιχμή του δόρατος”, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, αποτελούν τα έργα στα ολυμπιακά αεροδρόμια, δηλαδή της Θεσσαλονίκης, του Ηρακλείου και του Αράξου.

Θεσσαλονίκη

Επιπλέον αλλάζει πρόσωπο το αεροδρόμιο “Μακεδονία” με την επιχειρούμενη κυκλοφοριακή αναδιαρρύθμιση του περιβάλλοντος χώρου, τις νέες κτιριακές εγκαταστάσεις και το διπλασιασμό των χώρων στάθμευσης. Επίσης, γίνεται ευκολότερη η διακίνηση των εμπορευμάτων στην ευρύτερη ενδοχώρα της βόρειας Ελλάδας με την ανέγερση του νέου εμπορευματικού σταθμού, όπου θα υπάρχουν υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις 5.000 τ.μ.

Ηράκλειο

Παράλληλα με 4 παρεμβάσεις ενισχύονται οι υποδομές του “Ν. Καζαντζάκης” για το καλοκαίρι του 2004. τα έργα αυτά είναι τα εξής:

  • Περισσότερους από 3.000 επιβάτες σε ώρες αιχμής ανά κατεύθυνση θα μπορεί να εξυπηρετεί από το προσεχές καλοκαίρι το αεροδρόμιο Ηρακλείου.
  • Πραγματοποιούνται νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον περιβάλλοντα χώρο του αεροδρομίου που απλοποιούν την κυκλοφορία και αυξάνουν το επίπεδο προσπελασιμότητας όλων των χρηστών του αεροδρομίου.
  • Δημιουργούνται 2 νέες θέσεις στάθμευσης αεροσκαφών, παρέμβαση που θα βελτιστοποιήσει την επιχειρησιακή λειτουργία των αφίξεων και αναχωρήσεων σε σημαντικά μεγάλο βαθμό.

Aραξος
Περισσότερες πτήσεις τσάρτες μπορεί να δέχεται σε βραχύ χρονικό διάστημα η Αχαΐα, αφού επεκτείνεται ο υφιστάμενος αεροσταθμός κατά 1.500 τ.μ. και δημιουργούνται 2 νέες θέσεις στάθμευσης αεροσκαφών, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Ο προϋπολογισμός των παραπάνω έργων ανέρχεται σε 17,7 εκατ. ευρώ.

Καστέλλι Ηρακλείου

Πέραν της εξυπηρέτησης των Ολυμπιακών Αγώνων, σημαντική σε στρατηγικό επίπεδο είναι η προώθηση του νέου διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλλι Ηρακλείου, το οποίο θα προσδώσει νέα δυναμική στον τουρισμό της Μεγαλονήσου.

Σητεία

Τέλος με προσανατολισμό στις ναυλωμένες πτήσεις επεκτείνεται το αεροδρόμιο της Σητείας, αφού μέχρι το 2005 θα έχει ολοκληρωθεί και ο νέος αεροσταθμός. Μετά την ολοκλήρωση του διαδρόμου και του δαπέδου στάθμευσης των αεροσκαφών, συνολικού κόστους 13,9 εκατ. ευρώ, το έργο του νέου αεροσταθμού, συνολικής επιφάνειας 6.894 τ.μ. πολλαπλασιάζει σημαντικά τη σημερινή στοιχειώδη υποδομή των 300 τ.μ.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024