Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
European Federation of Associations of PCOs

Στα σκαριά η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων με ελληνική πρωτοβουλία

Θοδωρής Κουμέλης - 20 Ιανουάριος 2004, 00:00

Με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων (ΣΕΠΟΣ) πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα συνάντηση μεταξύ ευρωπαϊκών Συνδέσμων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων...

Με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων (ΣΕΠΟΣ) πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα συνάντηση μεταξύ<...>

ευρωπαϊκών Συνδέσμων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων για τη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, εκτός της Ελλάδας παραβρέθηκαν οι Ενώσεις της Βρετανίας (ABPCO), του Βελγίου (BAPCO), της Ισπανίας (OPC Espana) και της Πορτογαλίας (APOPC) με σκοπό να εξετάσουν το ενδεχόμενο δημιουργίας μιας Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας με την επωνυμία European Federation of Associations of PCOs (EFAPCO) την οποία θα απαρτίζουν αντίστοιχοι Σύνδεσμοι από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η συνάντηση είχε ιδιαίτερη επιτυχία, αφού όλοι οι παρευρισκόμενοι φορείς αναγνώρισαν την ανάγκη και έθεσαν τις βάσεις για τη δημιουργία ενός ανάλογου φορέα ο οποίος θα προασπίζει και θα προβάλει τα συμφέροντα και τα δικαιώματα των Διοργανωτών Συνεδρίων σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η οριστικοποίηση της ίδρυσης της EFAPCO η οποία θα εδρεύει στις Βρυξέλλες, αναμένεται να επικυρωθεί  στις γενικές συνελεύσεις των τοπικών Συνδέσμων τον ερχόμενο Φεβρουάριο και θα ανακοινωθεί επίσημα πλέον στην έκθεση CONFEX του Λονδίνου.

Η προσωρινή Εκτελεστική Επιτροπή του EFAPCO ορίστηκε να αποτελείται από τους:

Πρόεδρο: κ. Ζαχαρία Καπλανίδη - ΣΕΠΟΣ
Πρώτο Αντοπρόεδρο: κ.Julio Abreu - OPC Espana
Δεύτερο Αντιπρόεδρο: κ. Peter Mainprice - ABPCO
Γενικό Γραμματέα: κα Luisa Ahrens Teixeira - APOPC
Ταμία: κ. Nicolas Le Brun - BAPCO

ΟΙ συμμετέχοντες Σύνδεσμοι εκπροσωπούν περίπου 300 επιχειρήσεις ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το 62% της παγκόσμιας αγοράς συνεδρίων οργανώνονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης αρμόδιος για θέματα Τουρισμού Δημήτρης Γεωργακόπουλος με επιστολή του μετέφερε την αμέριστη υποστήριξη της Κυβέρνησης σε κάθε σοβαρή προσπάθεια όπως αυτή, που προάγει την ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top