Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ευρωπαϊκή Ένωση

Loyola De Palacio: Παραδέχθηκε το πρόβλημα θορύβου στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος

Θοδωρής Κουμέλης - 21 Ιανουάριος 2004, 00:00

Η αρμόδια επίτροπος της Ε.Ε. για τις Μεταφορές Loyola De Palacio σε απάντηση που έδωσε στον ευρωβουλευτή του ΣΥΝ Αλέκο Αλαβάνο κατά την διάρκεια της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο...

Η αρμόδια επίτροπος της Ε.Ε. για τις Μεταφορές Loyola De Palacio σε απάντηση που έδωσε στον ευρωβουλευτή του ΣΥΝ Αλέκο Αλαβάνο κατά την διάρκεια<...>

της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, σχετικά με το θόρυβο που προκαλείται από τις προσγειώσεις και απογειώσεις των αεροσκαφών στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, παραδέχθηκε το πρόβλημα.

Συγκεκριμένα, σε ερώτησή του ο Έλληνας Ευρωβουλευτής κατήγγειλε ότι σύμφωνα με διαμαρτυρίες κατοίκων και φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης της Ανατολικής Αττικής πλησίον του Αεροδρομίου, τα αεροσκάφη που προσγειώνονται στο διεθνές αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος προκειμένου να κερδίσουν λίγο χρόνο και καύσιμα αντί να κάνουν τους ελιγμούς πάνω από την θάλασσα τους κάνουν πάνω από κατοικημένες περιοχές επιβαρύνοντας έτσι συνοικίες με εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους και ζήτησε την λήψη μέτρων ώστε να επιλεγούν οι κατάλληλες διαδικασίες που θα ελαχιστοποιήσουν την ενόχληση.

Στην απάντησή της η κ. Loyola De Palacio, παραδέχθηκε την ύπαρξη σοβαρού προβλήματος και τόνισε ότι “το θέμα είναι να αναζητηθούν αεροδιάδρομοι για να μειωθούν οι συνέπειες από τον θόρυβο και σε κάποιες περιπτώσεις να επιβληθούν πρόστιμα στις αεροπορικές εταιρίες... Εάν κριθεί απαραίτητο θα φτάσουμε και στο σημείο να απαγορευθούν οι πτήσεις (την νύχτα)”.

Κατά την Επίτροπο, “οι πληθυσμιακές συνθήκες, τα προβλήματα θορύβου, οι δυνατότητες εναλλακτικών λύσεων και μια σειρά άλλα θέματα θα καθορίσουν εάν πρέπει ή όχι να ληφθούν σοβαρά μέτρα”. Παραδέχθηκε επίσης ότι “πράγματι, πολύ σωστά λένε ότι μερικές φορές τα αεροπλάνα, προσπαθώντας να κερδίσουν μέρος των καυσίμων, παράγουν πολύ μεγαλύτερο θόρυβο από τον αναγκαίο σε φυσιολογικές συνθήκες”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top