Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαLoyola De Palacio: Παραδέχθηκε το πρόβλημα θορύβου στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος

Loyola De Palacio: Παραδέχθηκε το πρόβλημα θορύβου στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος

Η αρμόδια επίτροπος της Ε.Ε. για τις Μεταφορές Loyola De Palacio σε απάντηση που έδωσε στον ευρωβουλευτή του ΣΥΝ Αλέκο Αλαβάνο κατά την διάρκεια της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο…

Η αρμόδια επίτροπος της Ε.Ε. για τις Μεταφορές Loyola De Palacio σε απάντηση που έδωσε στον ευρωβουλευτή του ΣΥΝ Αλέκο Αλαβάνο κατά την διάρκεια<...> της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, σχετικά με το θόρυβο που προκαλείται από τις προσγειώσεις και απογειώσεις των αεροσκαφών στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, παραδέχθηκε το πρόβλημα.

Συγκεκριμένα, σε ερώτησή του ο Έλληνας Ευρωβουλευτής κατήγγειλε ότι σύμφωνα με διαμαρτυρίες κατοίκων και φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης της Ανατολικής Αττικής πλησίον του Αεροδρομίου, τα αεροσκάφη που προσγειώνονται στο διεθνές αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος προκειμένου να κερδίσουν λίγο χρόνο και καύσιμα αντί να κάνουν τους ελιγμούς πάνω από την θάλασσα τους κάνουν πάνω από κατοικημένες περιοχές επιβαρύνοντας έτσι συνοικίες με εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους και ζήτησε την λήψη μέτρων ώστε να επιλεγούν οι κατάλληλες διαδικασίες που θα ελαχιστοποιήσουν την ενόχληση.

Στην απάντησή της η κ. Loyola De Palacio, παραδέχθηκε την ύπαρξη σοβαρού προβλήματος και τόνισε ότι “το θέμα είναι να αναζητηθούν αεροδιάδρομοι για να μειωθούν οι συνέπειες από τον θόρυβο και σε κάποιες περιπτώσεις να επιβληθούν πρόστιμα στις αεροπορικές εταιρίες… Εάν κριθεί απαραίτητο θα φτάσουμε και στο σημείο να απαγορευθούν οι πτήσεις (την νύχτα)”.

Κατά την Επίτροπο, “οι πληθυσμιακές συνθήκες, τα προβλήματα θορύβου, οι δυνατότητες εναλλακτικών λύσεων και μια σειρά άλλα θέματα θα καθορίσουν εάν πρέπει ή όχι να ληφθούν σοβαρά μέτρα”. Παραδέχθηκε επίσης ότι “πράγματι, πολύ σωστά λένε ότι μερικές φορές τα αεροπλάνα, προσπαθώντας να κερδίσουν μέρος των καυσίμων, παράγουν πολύ μεγαλύτερο θόρυβο από τον αναγκαίο σε φυσιολογικές συνθήκες”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024