Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Επιμένει στην περιβαλλοντική πολιτική η Lufthansa

Βίκυ Καραντζαβέλου - 14 Οκτώβριος 1999, 00:00

Η αεροπορική εταιρία Lufthansa<.>

πραγματοποίησε το πρώτο εξάμηνο του 1999 έναν από τους πιο σπουδαίους στόχους της περιβαλλοντικής της πολιτικής, τη συνεχή μείωση της κατανάλωσης καυσίμων.
Από τα 5 λίτρα καυσίμων που χρειαζόταν η εταιρία για να μεταφέρει κάθε επιβάτη της κατά 100 χιλιόμετρα κατάφερε να κάνει το ίδιο με 4,9 λίτρα καυσίμων. Φυσικά αν αυτό αποδοθεί σε συνολικούς αριθμούς θα καταλάβουμε πόσο μεγάλη οικονομία καυσίμων είναι.
Όπως αναφέρουν στελέχη της εταιρίας λόγω της χρήσης των νέων αεροσκαφών και της καλύτερης κατανάλωσης των καυσίμων, η εταιρία κατανάλωσε 17.000 τόνους λιγότερα καύσιμα. Αυτή η ποσότητα καυσίμων θα ήταν ικανή για 185 ταξίδια με επιστροφή με Airbus A340 μεταξύ της Φρανκφούρτης και της Νέας Υόρκης. Το περιβάλλον δεν επιβαρύνθηκε με μόλυνση ίση με 54.000 τόνους από διοξείδιο του άνθρακα.
Ο πιο αποτελεσματικός τύπος αεροσκάφους χρησιμοποιήθηκε από την Condor. Επίσης, τα αεροσκάφη Airbus 320 και Boeing 757-200 ήταν τα πιο αποτελεσματικά επιβατικά αεροσκάφη σε κατανάλωση καυσίμων με μόνο 3,3 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και ανά επιβάτη.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top