Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Eurocontrol

2003: Η χρονιά με τις περισσότερες πτήσεις και τις μικρότερες καθυστερήσεις

Βίκυ Καραντζαβέλου - 23 Ιανουάριος 2004, 00:00

Το 2003 η Ευρώπη είχε τα χαμηλότερα επίπεδα καθυστερήσεων στην εναέρια κυκλοφορία από τότε που το Eurocontrol κρατάει στοιχεία, τονίζει ανακοίνωση του Οργανισμού...

Το 2003 η Ευρώπη είχε τα χαμηλότερα επίπεδα καθυστερήσεων στην εναέρια κυκλοφορία από τότε που το Eurocontrol<...>

κρατάει στοιχεία, τονίζει ανακοίνωση του Οργανισμού.

Η ανάλυση σε 41 ευρωπαϊκές χώρες εμφανίζει ότι το 2003 ήταν το έτος με τις περισσότερες πτήσεις, οι οποίες έφθασαν τις 8.466.966 παρουσιάζοντας αύξηση ίση με 2,8% σε σχέση με το 2002.

Η 12η Σεπτεμβρίου 2003 παρουσίασε την μεγαλύτερη κίνηση της χρονιάς με 28.173 πτήσεις. Σύμφωνα με τον Victor M. Aguado, γενικό διευθυντή του Eurocontrol, “Τα αποτελέσματα αυτά είναι άριστα για τους επιβάτες, αλλά και για όλη την αεροπορική βιομηχανία. Οι κοινές προσπάθειες που έχουν γίνει για να βελτιωθεί το σύστημα της εναέριας κίνησης έχουν αρχίσει και αποδίδουν και έτσι έχουν μειωθεί σε μεγάλο βαθμό οι καθυστερήσεις παρά την αύξηση της κίνησης.”

Οι προβλέψεις του Eurocontrol είναι ότι ο αριθμός των πτήσεων στην Ευρώπη θα αυξηθεί σε ποσοστό περίπου 4,3% το 2004, ενώ στόχος του οργανισμού παραμένει για το 2004 η παροχή βοήθειας προς τα αεροδρόμια ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν την αυξανόμενη ζήτηση των υπηρεσιών τους. Το Eurocontrol εφαρμόζει μια σειρά από πρωτοβουλίες, ενώ ιδιαίτερο ρόλο θα παίξει η πολιτική του Ενιαίου Ευρωπαϊκού Ουρανού (Single European Sky). Έτσι θα διασφαλισθεί η μέγιστη αποτελεσματικότητα του εναέριου χώρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω της εφαρμογής μιας ευέλικτης χρήσης του αέρα, καλύτερου σχεδιασμού των πτήσεων, και πιο λογικής κατανομής του εναέριου χώρου.

“Το 2004 είναι ένα σημαντικό έτος για το μέλλον της διαχείρισης του εναέριου χώρου. Πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι μπορούμε να παρέχουμε συνεχώς αυξανόμενη εναέρια δυναμικότητα χωρίς να μειώνουμε τα άριστα επίπεδα ασφάλειας της Ευρώπης. Αυτό είναι μια πρόκληση που θα απαιτήσει τη στενή συνεργασία σε όλα τα επίπεδα - πολιτικά και τεχνικά”, πρόσθεσε ο κ. Aguado.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top