Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΑυξάνονται τα θύματα στην Ασία της γρίπης των πτηνών

Αυξάνονται τα θύματα στην Ασία της γρίπης των πτηνών

Θορυβημένος από την εμφάνιση της γρίπης των πτηνών σε πάπιες και στη νότια Κίνα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ζήτησε αυξημένη επαγρύπνηση από τις υγειονομικές αρχές της χώρας, καθώς και […]

Θορυβημένος από την εμφάνιση της γρίπης των πτηνών σε πάπιες και στη νότια Κίνα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ζήτησε αυξημένη<...> επαγρύπνηση από τις υγειονομικές αρχές της χώρας, καθώς και λήψη μέτρων για την απομόνωση και τη θανάτωση των άρρωστων πτηνών.

Το υπουργείο Υγείας της Κίνας ενημέρωσε τον ΠΟΥ για τα κρούσματα της ασθένειας σε πάπιες στην επαρχία Γκουανσί, αφού πρώτα επιβεβαιώθηκε πως πρόκειται για το ίδιο μικρόβιο που ευθύνεται για τον θάνατο οκτώ ανθρώπων στο Βιετνάμ και την Ταϊλάνδη.

Η Δρ. Τζούλι Χολ συντονίστρια του ΠΟΥ στο Πεκίνο τόνισε πως η κινεζική κυβέρνηση αντιμετωπίζει το πρόβλημα της γρίπης των πτηνών με μεγάλη σοβαρότητα και φαίνεται πως έχει πάρει το μάθημά της μετά την επιδημία της άτυπης πνευμονίας την περασμένη χρονιά. «Μας διαβεβαίωσαν πως δεν έχουν καταγραφεί κρούσματα της ασθένειας σε ανθρώπους», πρόσθεσε η ίδια. «Όμως είναι σίγουρο πως αποτελεί λόγο ανησυχίας το γεγονός ότι παρουσιάστηκαν κρούσματα εδώ στην Κίνα. Η πιθανότητα να μεταδοθεί (ο ιός) στους ανθρώπους είναι φανερή», επισήμανε η εκπρόσωπος του ΠΟΥ και πρόσθεσε πως πρόκειται για μια κατάσταση που πρέπει να αντιμετωπιστεί επειγόντως. Η Δρ. Χολ επισήμανε πως πρέπει να απομονωθούν ή να θανατωθούν τα πτηνά και να περιοριστεί στο ελάχιστο η επαφή των ανθρώπων με τα ζώα ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού.

Στην Ταϊλάνδη καταγράφηκε και δεύτερος θάνατος, όπως επίσης και στο Βιετνάμ. Μετά από αυτή την ανακοίνωση ο Αυστραλός υπουργός Εξωτερικών, Αλεξάντερ Ντάουνερ, κάλεσε τις ασιατικές χώρες να πουν στην διεθνή κοινότητα όλη την αλήθεια για την γρίπη των πτηνών, προκειμένου και οι άλλες χώρες να λάβουν τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα. Ήδη οι αυστραλιανές αρχές βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής για την αντιμετώπιση της νόσου καθώς η γειτονική Ινδονησία έγινε η έβδομη χώρα στην Ασία που επιβεβαίωσε κρούσματα της θανατηφόρας γρίπης των πτηνών.

Ο Αυστραλός υπουργός σημείωσε ότι εκτός της Ινδονησίας και το Βιετνάμ, η Ταϋλάνδη και η Ταϊβάν επιβεβαίωσαν ότι είχαν κρούσματα της νόσου αλλά όχι και η Κίνα που συνορεύει με τις χώρες αυτές. «Δεν έχω πληροφορίες ότι η Κίνα αποκρύβει την αλήθεια. Ελπίζω να λένε την αλήθεια. Ενθυμούμαστε όλοι ότι όσον αφορά την ασθένεια SARS, η Κίνα αρνιόταν αρχικά να αποδεχθεί το μέγεθος του προβλήματος. Ελπίζω το πάθημα με την SARS να έγινε μάθημα σε πολλές χώρες» είπε ο κ. Ντάουνερ.

Στο μεταξύ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε ότι ο ιός φαίνεται να είναι ανθεκτικός στα βασικά φάρμακα κατά της γρίπης και μεταλλάσσεται γρήγορα. Αυτό σημαίνει πως ένα εμβόλιο για τη γρίπη των πτηνών είναι πιθανό να χρειαστεί περισσότερο από έξι μήνες για να παρασκευαστεί.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024