Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΛοιπές μορφέςΑποσύρονται ρυθμίσεις από το νομοσχέδιο για τον ιαματικό τουρισμό

Αποσύρονται ρυθμίσεις από το νομοσχέδιο για τον ιαματικό τουρισμό

Ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος απέσυρε κατά την συζήτηση, στην αρμόδια επιτροπή, του Νομοσχεδίου για την «ανάπτυξη του Ιαματικού Τουρισμού και του Θερμαλισμού”, ρυθμίσεις θεμάτων τουριστικής νομοθεσίας και άλλες διατάξεις“, το άρθρο 28 το οποίο αναφέρει ότι “μέσα σε αποκλειστική προθεσμία ενός έτους από την έναρξη ισχύος του νόμου δύναται να εκδοθεί ή να αναθεωρηθεί οικοδομική άδεια…

Ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος απέσυρε κατά την συζήτηση, στην αρμόδια επιτροπή, του Νομοσχεδίου για την «ανάπτυξη του Ιαματικού Τουρισμού και του Θερμαλισμού”, ρυθμίσεις<...> θεμάτων τουριστικής νομοθεσίας και άλλες διατάξεις“, το άρθρο 28 το οποίο αναφέρει ότι “μέσα σε αποκλειστική προθεσμία ενός έτους από την έναρξη ισχύος του νόμου δύναται να εκδοθεί ή να αναθεωρηθεί οικοδομική άδεια ξενοδοχείων Α και ΑΑ κατηγορίας εφόσον:

  • Οι ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις έχουν χαρακτηριστεί ως επενδύσεις μείζονος τουριστικής σημασίας ή έχουν ανεγερθεί μέσα σε περιοχές ελέγχου τουριστικής ανάπτυξης σε γήπεδα τουλάχιστον 45 στρεμμάτων.
  • Για την ανέγερσή τους έχουν επενδυθεί κεφάλαια εξωτερικού σε ποσοστό μεγαλύτερο του 50% της συνολικής επένδυσης.
  • Τα αρχικά αρχιτεκτονικά τους σχέδια έχουν εγκριθεί από την διεύθυνση Τουρισμού ή τον ΕΟΤ και
  • Οι εγκαταστάσεις τους δεν έχουν ανεγερθεί μέσα σε ζώνη αιγιαλού, χειμάρρου ή δασικής έκτασης και εφόσον οι εγκαταστάσεις αυτές πληρούν τους ισχύοντες όρους ασφαλούς χρήσης“.

Στο ίδιο άρθρο αναφέρεται ότι για την έκδοση ή αναθεώρηση των οικοδομικών αδειών για τις παραπάνω περιπτώσεις αποκλείεται η κατεδάφιση των κτισμάτων των ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων.

Η αντιπολίτευση είχε χαρακτηρίσει το συγκεκριμένο άρθρο φωτογραφική ρύθμιση και ο κ. Τσοχατζόπουλος αποσύροντάς το δήλωσε ότι θα επανέλθει σε άλλο νομοσχέδιο για τον τουρισμό. Επίσης, απέσυρε και διάφορες άλλες ρυθμίσεις μη τουριστικού χαρακτήρα. Ο υπουργός Ανάπτυξης δικαιολόγησε την απόσυρση λέγοντας “ίσως θεωρηθούν ότι είναι προνομιακού χαρακτήρα για 18 έως 20 άτομα“.

Εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας ο βουλευτής της Γ. Σαλαγκούδης δήλωσε ότι «πανικόβλητος ο υπουργός Ανάπτυξης από την πιθανή νέα κατακραυγή της κοινής γνώμης αποσύρει από το νομοσχέδιο για τον ιαματικό τουρισμό το ένα μετά το άλλο άρθρα και παραγράφους (25,27 παραγρ.6, 28 και 33) που μέσα τους κρύβουν επιλήψιμες ρουσφετολογικές ρυθμίσεις, φοβούμενος την καταγγελία τους από τη Νέα Δημοκρατία στην ολομέλεια».

Επίσης εκ μέρους του ΣΥΝ η βουλευτής Ασημίνα Ξηροτύρη ζήτησε από τον υπουργό Ανάπτυξης να αποσυρθούν άμεσα τα άρθρα 25,26,27 και 28.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024