Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Δηλώσεις Βάσως Παπανδρέου

Θέμα η τροπολογία για το ξενοδοχείο στην Εκάλη

Θοδωρής Κουμέλης - 02 Φεβρουάριος 2004, 00:00

Θέμα προκάλεσε η τροπολογία που πέρασε με την υπογραφή του κ. Γ. Παπανδρέου στην Βουλή αυτές τις μέρες και αφορά την άδεια ανακαίνισης που δόθηκε σε ξενοδοχείο στην Εκάλη, μιας και η περιοχή είναι χαρακτηρισμένη αμιγώς για κατοικία...

Θέμα προκάλεσε η τροπολογία που πέρασε με την υπογραφή του κ. Γ. Παπανδρέου στην Βουλή αυτές τις μέρες και αφορά την άδεια<...>

ανακαίνισης που δόθηκε σε ξενοδοχείο στην Εκάλη, μιας και η περιοχή είναι χαρακτηρισμένη αμιγώς για κατοικία.

Στις δηλώσεις της η υπουργός Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων κ. Βάσω Παπανδρέου τόνισε ότι:

  • Στις περιοχές αμιγούς κατοικίας σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία επιτρέπονται ξενώνες μικρής δυναμικότητας περί τις 20 κλίνες.
  • Εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων και σε συνέχεια αιτημάτων του Οργανισμού Αθήνα 2004, ψηφίστηκε από τη Βουλή (ΠΑΣΟΚ ΝΔ) διάταξη (παρ. 3 άρθρο 12 Ν. 3207/2003) που επιτρέπει σε προ υφιστάμενα ξενοδοχεία να λειτουργήσουν σε περιοχές αμιγούς κατοικίας, ακόμη και εάν υπερβαίνουν τις 20 κλίνες.
  • Η διάταξη αυτή, αφενός μεν καλύπτει τις ανάγκες της ολυμπιακής φιλοξενίας, αφετέρου δεν έρχεται σε αντίθεση με τον πολεοδομικό χαρακτήρα περιοχών αφού: α. αφορά υφιστάμενα κτίρια και συνεπώς δεν αυξάνει τη δόμηση, β. η χρήση ξενοδοχείου είναι χρήση ήπιας μορφής και απόλυτα συμβατή με τη χρήση της κατοικίας.
  • Σε εφαρμογή της παραπάνω διάταξης το ΥΠΕΧΩΔΕ το οποίο εκδίδει τις άδειες των Ολυμπιακών Έργων, εξέδωσε άδεια ανακαίνισης του εν λόγω ξενοδοχείου δυναμικότητας 30 δωματίων.

Επίσης, τονίσθηκε από την κυβέρνηση ότι το ξενοδοχείο στην Εκάλη, στο οποίο δόθηκε άδεια ανακαίνισης με τροπολογία στη Βουλή, είχε νόμιμη άδεια και λειτουργούσε εδώ και παρά πολλά χρόνια και είχε υπογράψει σύμβαση με το “2004” για τη φιλοξενία στους Ολυμπιακούς Αγώνες. “Πράγματι το ξενοδοχείο αυτό υπήρχε εδώ και παρά πολλά χρόνια. Λειτουργούσε μέχρι το 1997. Ζήτησε άδεια ανακαίνισης. Υπάρχει σύμβασή του με την “Αθήνα 2004” για φιλοξενία στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δόθηκε με τροπολογία που ψηφίστηκε και από τη Νέα Δημοκρατία η δυνατότητα σε υπάρχοντα ξενοδοχεία με νόμιμη άδεια και είναι αναγκαία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες να ανακαινιστούν ώστε να λειτουργήσουν στην Ολυμπιάδα», συνέχισε η κ. Παπανδρέου.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top