Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών

12,3 εκατομμύρια επιβάτες πέρασαν από το Ελευθέριος Βενιζέλος

Βίκυ Καραντζαβέλου - 04 Φεβρουάριος 2004, 00:00

Εξαιρετικά επιτυχημένη χρονιά ήταν για το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών το 2003<...>

. Το έτος έκλεισε με 12,3 εκατομμύρια επιβάτες σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 3,6% σε σχέση με το 2002, ενώ ο συνολικός αριθμός των πτήσεων ανήλθε σε 170.000 (+6,7%) και ο όγκος των εμπορευμάτων που διακινήθηκαν έφθασε τους 110.000 τόνους (+2,7%).

Παρά το αρχικά δυσμενές κλίμα λόγω της διεθνούς οικονομικής ύφεσης, των επιπτώσεων του πολέμου στο Ιράκ και των απρόσμενων συνεπειών του SARS στα τέλη της άνοιξης, το αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” γνώρισε εντυπωσιακή ανάκαμψη της επιβατικής κίνησης κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2003, με 2,8 εκατομμύρια επιβάτες, ήτοι αύξηση 9% επί της αντίστοιχης περιόδου του 2002. 

Συνολικά για το 2003, αξιοσημείωτη είναι η θεαματική βελτίωση της κίνησης εσωτερικού που ανήλθε σε 4,4 εκατομμύρια επιβάτες, σημειώνοντας αύξηση 5,4% σε σύγκριση με το 2002.

Η διεθνής κίνηση σημείωσε επίσης άνοδο με 7,9 εκατομμύρια επιβάτες (+2,6%), παρά τη σημαντική κάμψη που σημείωσαν οι αγορές της Αμερικής και της Aπω Ανατολής λόγω του βαρύτατου πλήγματος που υπέστησαν από τη διεθνή κρίση. Αντίθετα, η αυξημένη κίνηση προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (+5,4%) και της υπόλοιπης Ευρώπης (+2.3%) οδήγησε στη θετική εξέλιξη της κίνησης εξωτερικού του αεροδρομίου της Αθήνας. 

Η δυναμική ανάκαμψη της παγκόσμιας αεροπορικής αγοράς κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2003, η αυξανόμενη προβολή της Αθήνας ως διοργανώτριας πόλης των Ολυμπιακών Αγώνων και η σχετική με τους Αγώνες επιχειρηματική κινητικότητα, ήταν οι παράγοντες που συνέβαλαν στην άνοδο της κίνησης το 2003, ενώ καθοριστικό ρόλο έπαιξε η στρατηγική που ακολουθεί με συνέπεια από το 2001 ο ΔΑΑ για την προσέλκυση νέων αεροπορικών εταιριών και την εξυπηρέτηση νέων προορισμών. Τον τελευταίο χρόνο, 7 νέες εταιρίες πέταξαν στην Αθήνα (τρεις από αυτές είναι χαμηλού κόστους), ενώ 9 νέοι διεθνείς προορισμοί προστέθηκαν στο δίκτυο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, με μέση αύξηση 100 πτήσεις την εβδομάδα.

Κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο μία ακόμη χρονιά που χαρακτηρίσθηκε από σημαντικές διεθνείς διακρίσεις* για το αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, η ιδιαίτερα θετική εξέλιξη της επιβατικής κίνησης επισφραγίζει την αποτελεσματική προσπάθεια της αεροδρομιακής κοινότητας της Αθήνας, μιας γιγαντιαίας επιχειρηματικής κοινότητας όπου δραστηριοποιούνται περισσότερες από 250 επιχειρήσεις και φορείς και απασχολούνται 14.000 εργαζόμενοι.

*

Διεθνείς Διακρίσεις

- IATA Global Airport Monitor: Κορυφαίο αεροδρόμιο στον κόσμο για το επίπεδο υπηρεσιών
- IATA Eagle Award για την υποστήριξη προς τις αεροπορικές εταιρείες
- Βραβείο Βρετανικού Ινστιτούτου Διοίκησης Μεταφορών για το καινοτόμο
επιχειρηματικό σχήμα και την επιτυχημένη πορεία του αερολιμένα μέχρι σήμερα.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top