Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΗ Αγροτουριστική καθησυχάζει τον HATTA ότι δεν προσπαθεί να υποκαταστήσει το ρόλο των τουριστικών γραφείων

Η Αγροτουριστική καθησυχάζει τον HATTA ότι δεν προσπαθεί να υποκαταστήσει το ρόλο των τουριστικών γραφείων

Η ανάθεση της κεντρικής διαχείρισης του προγράμματος των “Λευκών και Πράσινων τάξεων” στην Αγροτουριστική ΑΕ έγινε με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών, Ανάπτυξης και Παιδείας…

Η ανάθεση της κεντρικής διαχείρισης του προγράμματος των “Λευκών και Πράσινων τάξεων” στην Αγροτουριστική ΑΕ έγινε με<...> Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών, Ανάπτυξης και Παιδείας, στην οποία προβλέπεται και η δυνατότητα ανάθεσης μέρος της διαχείρισης και εποπτείας του προγράμματος σε τοπικές αναπτυξιακές εταιρίες. Με την Κ.Υ.Α. επίσης καθορίζεται ο προϋπολογισμός του προγράμματος για 45.000 περίπου μαθητές, καθώς και η κατανομή των ποσών στις διάφορες κατηγορίες δαπανών, ώστε ν` αποκλείεται οποιαδήποτε αυθαιρεσία ή υπέρβαση.

Αυτά αναφέρει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Αγροτουριστική ΑΕ, Δημήτρης Νταλής, σε επιστολή που απέστειλε στο Σύνδεσμο των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA) που είχε εκφράσει αμφιβολίες για τον τρόπο που εξελίσσεται το νέο πρόγραμμα εξοικείωσης των Ελλήνων μαθητών με τα ελληνικά βουνά και την ύπαιθρο.

Όπως αναφέρει ο κ. Νταλής, πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο και πολυσχιδές έργο που απαιτεί διαρκή συντονισμό δημόσιων φορέων (υπουργείο Παιδείας, διευθύνσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των Νομαρχιών, τοπικά σύμφωνα ποιότητας, Δήμοι και Κοινότητες κλπ.) και ιδιωτικών επιχειρήσεων. Απαιτεί επίσης συνεχή παρακολούθηση, επικοινωνία με τους τοπικούς επαγγελματίες, τους μεταφορείς, τους συνοδούς, τους υπεύθυνους των διάφορων δραστηριοτήτων, καθώς και διαρκή έλεγχο.

Όπως επισημαίνει, σε όλα τα παραπάνω μπορεί να ανταπεξέλθει με επιτυχία μόνο ένας κεντρικός φορέας δημόσιου χαρακτήρα, στηριζόμενος σε ένα πανελλαδικό δίκτυο τοπικών δομών υποστήριξης, όπως οι αναπτυξιακές εταιρίες. Η ανάθεση της διαχείρισης του προγράμματος έγινε στην Αγροτουριστική όχι για να υποκαταστήσει τα τουριστικά γραφεία αλλά επειδή διασφαλίζει τις ανωτέρω προϋποθέσεις.

Παράλληλα Επισημαίνει η πορεία υλοποίησης του προγράμματος ελέγχεται από υπαλλήλους των υπουργείων Παιδείας, Ανάπτυξης και Οικονομικών, στο πλαίσιο της Επιτροπής παρακολούθησης που έχει συσταθεί.

Η Αγροτουριστική διευκρινίζει ακόμα στην ανακοίνωσή της ότι:

“α. Όσον αφορά τη μεταφορά των μαθητών (Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Τουριστικών Λεωφορείων Ελλάδος και Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού), οι οποίες αριθμούν πάνω από 5.000 μέλη, προκειμένου να κατανεμηθεί με τρόπο διαφανή και ισότιμο το έργο της μεταφοράς, έχοντας θέσει ανώτατη τιμή, κοινή για όλους.

β. Όσον αφορά τη διαμονή, τη διατροφή και τις υπαίθριες δραστηριότητες, οι κατά τόπους αναπτυξιακές εταιρίες κάλεσαν όλες τις αντίστοιχες τοπικές επιχειρήσεις και, αφού τους έθεσαν υπόψη τις προδιαγραφές του υπουργείου Παιδείας, καθώς και την προβλεπόμενη ανώτατη τιμή ανά μαθητή, έκαναν δεκτή τη συμμετοχή στο πρόγραμμα όλων όσων ανταποκρίνονταν στις παραπάνω προϋποθέσεις. Σε αρκετές περιοχές ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση τοπικά τουριστικά γραφεία, τα οποία συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Η Αγροτουριστική είναι θυγατρική της Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα (Ε.Τ.Α.) Α.Ε. και συμμετέχουν σε αυτήν, μεταξύ άλλων, 25 Αναπτυξιακές Εταιρίες από όλη την Ελλάδα. Βασικός σκοπός της είναι η προβολή και αναβάθμιση της ελληνικής υπαίθρου και η προώθηση του αγροτουρισμού και εναλλακτικού τουρισμού, ιδιαίτερα μέσω τήρησης υψηλών προδιαγραφών ποιότητας.

Κατά την πρώτη περίοδο υλοποίησης του προγράμματος των “Λευκών και Πράσινων τάξεων” (σχολικό έτος 2003 – 2004) το σύνολο της χρηματοδότησής του θα καταβληθεί προκαταβολικά από την Ε.Τ.Α. Α.Ε. Οι μαθητές που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα δεν επιβαρύνονται με κανένα κόστος. Η επιλογή των σχολείων γίνεται από το υπουργείο Παιδείας”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024