Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΕνοικιαζόμεναΠροχωράει το πρόγραμμα φιλοξενίας σε ιδιόκτητες κατοικίες με την ένταξη και των σπιτιών που χτίστηκαν πριν το 1981

Προχωράει το πρόγραμμα φιλοξενίας σε ιδιόκτητες κατοικίες με την ένταξη και των σπιτιών που χτίστηκαν πριν το 1981

Η μεγάλη ζήτηση στο εξωτερικό από τους ενδιαφερόμενους που θέλουν να παρακολουθήσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες για φθηνά και μικρά σπίτια, κυρίως στο κέντρο της Αθήνας, όπως στην Πλάκα, στο Κολωνάκι, […]

Η μεγάλη ζήτηση στο εξωτερικό από τους ενδιαφερόμενους που θέλουν να παρακολουθήσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες για<...> φθηνά και μικρά σπίτια, κυρίως στο κέντρο της Αθήνας, όπως στην Πλάκα, στο Κολωνάκι, στο Παγκράτι και στο Γκύζη ανάγκασε τον ΕΟΤ να ικανοποιήσει τελικώς το αίτημα της αναδόχου κοινοπραξίας `Φιλοξενία 04` και να εντάξει στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Μισθώσεων ιδιωτικών κατοικιών και τα σπίτια που χτίστηκαν πριν από το 1981, τα οποία είχαν “μπλοκαριστεί” από τις αρχικές προδιαγραφές που είχε δώσει ο ΕΟΤ στους αναδόχους του προγράμματος.

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων ιδιοκτητών μέχρι σήμερα αγγίζουν τις 27.000, ενώ την ίδια ώρα έχουν υπογραφεί περίπου 600 συμβόλαια με ιδιοκτήτες ακινήτων. Συμβόλαια, ωστόσο, υπογράφονται και από τους ενδιαφερόμενους θεατές από το εξωτερικό και μέχρι σήμερα η κοινοπραξία έχει συνάψει 200 συμβόλαια.

Παράλληλα το πρόγραμμα πιστοποίησης των κατοικιών προχωράει με ταχύ ρυθμό, ενώ κλείνονται με ιδιοκτήτες περίπου 15 σπίτια την ημέρα. Η εκτίμηση είναι πως το πρόγραμμα θα αγγίξει τα 3.000 συμβόλαια τους επόμενους μήνες, ενώ θα συνεχιστεί και η συλλογή αιτήσεων.

Κάθε ιδιοκτήτης που ενδιαφέρεται να ενοικιάσει την κατοικία του κατά την διάρκεια των Αγώνων, θα πρέπει να επικοινωνήσει με τις κοινοπραξίες, οι οποίες καταγράφουν και ταυτόχρονα επισκέπτονται κατοικίες προκειμένου να διαπιστωθεί η θέση τους, η πληρότητα των προδιαγραφών και το λειτουργικό επίπεδο.

Στη συνέχεια πραγματοποιείται αυτοψία – έλεγχος πιστοποίησης προδιαγραφών – από μηχανικό που φωτογραφίζει το σπίτι για να διαπιστωθεί εάν το ακίνητο ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές και μετά από ένα μήνα περίπου ανακοινώνεται στον ιδιοκτήτη η έγκριση ή μη του σπιτιού. Η κοινοπραξία διασφαλίζει τις περιουσίες των ιδιοκτητών ασφαλίζοντας το ακίνητο στην Alpha Ασφαλιστική, με διαδικασίες που αναλαμβάνει η κοινοπραξία, ενώ οι κατοικίες θα επιστραφούν όπως παρελήφθησαν.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η κοινοπραξία, το σπίτι ενοικιάζεται τουλάχιστον για 12 ημέρες με μέγιστη διάρκεια τους δύο μήνες, ενώ για το τηλέφωνο έγινε γνωστό ότι θα υπάρχει φραγή για τα εξερχόμενα και για χρήση internet θα υπάρχουν ειδικές κάρτες σύνδεσης που θα προμηθεύονται οι ενοικιαστές. Υπενθυμίζεται ότι τις υπηρεσίες καθαριότητας και τα κλινοσκεπάσματα αναλαμβάνει η κοινοπραξία.

Όσον αφορά τα μισθώματα -από τις 5.000 κατοικίες που εκτιμά η κοινοπραξία ότι απαιτεί το πρόγραμμα- υπάρχει εγγύηση της κοινοπραξίας για ελάχιστο ημερήσιο κέρδος τουλάχιστον 35-40 ευρώ ανά κλίνη, ενώ η φορολογία 10% επί των μισθωμάτων θα αφαιρείται από τα μικτά κέρδη. Το ενοίκιο που θα καταβάλλουν οι επισκέπτες-θεατές κυμαίνεται από 2.520 έως 3.600 ευρώ για δύο-τρία άτομα και για έξι διανυκτερεύσεις.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024