Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΔυναμική η πορεία του εξερχόμενου τουρισμού από την Ινδία

Δυναμική η πορεία του εξερχόμενου τουρισμού από την Ινδία

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – WTI – ΙΝΔΙΑ: Aνοιξε τις πύλες της η διεθνής έκθεση τουρισμού WTI 2004 (World Travel India), η οποία εγκαινιάστηκε από τον υπουργό τουρισμού περιοχής Maharashtra κ. Shri Jaydatta Khirsagar, της οποίας πρωτεύουσα είναι η Mumbai, όπου και πραγματοποιήθηκε η έκθεση…

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – WTI – ΙΝΔΙΑ: Aνοιξε τις πύλες της η διεθνής έκθεση τουρισμού WTI 2004 (World Travel India), η οποία<...> εγκαινιάστηκε από τον υπουργό τουρισμού περιοχής Maharashtra κ. Shri Jaydatta Khirsagar, της οποίας πρωτεύουσα είναι η Mumbai, όπου και πραγματοποιήθηκε η έκθεση.

Ο υπουργός τόνισε στην ομιλία του ότι η περιοχή Maharashtra, αλλά και όλη η Ινδία έχουν πολλά τουριστικά θέλγητρα, είτε φυσικά, είτε τεχνητά, όπως κτίρια με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, πολύ γευστική κουζίνα, και φιλικό περιβάλλον. Επίσης, τόνισε ότι ο τουρισμός στην Ινδία έχει ιδιαίτερα μεγάλο μέλλον.

Στην συνέχεια και κατά τη διάρκεια της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε, ομιλία έκανε ο κ. Alex Kyriakidis, head of Tourism Worldwide της Deloitte Touche, όπου και ανέλυσε την μελλοντική πορεία του τουρισμού. Ο επόμενος ομιλητής ο κ. Akbar Al Baker, διευθύνων σύμβουλος της Qatar Airways μίλησε για την πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη αεροπορική εταιρία του κόσμου. Οι επόμενες ομιλίες αναφέρθηκαν στο κομμάτι του εισερχόμενου και εξερχόμενου τουρισμού που έχει δυνατότητα ανάπτυξης περίπου 30 φορές από ότι είναι σήμερα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο εσωτερικός τουρισμός και στην Ινδία καλύπτει το ένα τρίτο του παγκόσμιου εσωτερικού και είναι 100 φορές μεγαλύτερος του διεθνούς. Αυτή τη στιγμή τα έσοδα της χώρας από τον τουρισμό είναι περίπου 3 δισ. δολάρια, ενώ η ξενοδοχειακή υποδομή κρίνεται πολύ μικρή. Η χώρα διαθέτει 1.333 ξενοδοχεία, όταν η Ευρώπη έχει 80.000. Από αυτά τα 61 είναι 5 αστέρων deluxe, ενώ τα 71 είναι πέντε αστέρων. Επίσης, το ποσοστό της πληρότητας είναι ιδιαίτερα χαμηλό, αφού φτάνει το 60%.

Το 2001, περίπου 2.300.000 Ινδοί ταξίδεψαν στο εξωτερικό, ένας αριθμός που μεγαλώνει κατά 28% τον χρόνο. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο εισερχόμενος τουρισμός στην χώρα έχει ποσοστό ανάπτυξης μόνο 3%.

Το γενικό συμπέρασμα της ημερίδας ήταν ότι ο τουρισμός στην Ινδία, είτε εξερχόμενος είτε εισερχόμενος έχει μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης. Με αυτό σαν δεδομένο, οι οργανωτές της 1ης WTI πιστεύουν ότι η έκθεση θα έχει μεγάλη επιτυχία.

Η World Travel India (WTI) αντιπροσωπεύεται στην Ελλάδα, την Κύπρο και τις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης από την εταιρία Travel Media Applications που αντιπροσωπεύει επίσης για την ίδια γεωγραφική περιοχή και την έκθεση International Luxury Travel Market (ILTM).

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024