Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
ΠΑΣΟΚ - Απάντηση σε Ν.Δ.

Καμία σχέση μεταξύ νόμου περί τουριστικών κατοικιών και τροπολογίας Πάχτα

Θοδωρής Κουμέλης - 09 Φεβρουάριος 2004, 00:00

"Η Ν.Δ. με διοχετεύσεις νωρίτερα στον Τύπο και ο πρόεδρός της Κ. Καραμανλής στη συνέντευξή του στον Ant1 νομίζουν ότι θα ξεπεράσουν το σάλο που έχει δημιουργηθεί με τη δημοσίευση του οικονομικού προγράμματος της Ν.Δ...

“Η Ν.Δ. με διοχετεύσεις νωρίτερα στον Τύπο και ο πρόεδρός της Κ. Καραμανλής στη συνέντευξή του στον Ant1 νομίζουν ότι<...>

θα ξεπεράσουν το σάλο που έχει δημιουργηθεί με τη δημοσίευση του οικονομικού προγράμματος της Ν.Δ. και όσα ακολούθησαν, συσχετίζοντας μια θέση του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ για την `εξέλιξη του νόμου περί τουριστικών κατοικιών` με την τροπολογία για το `Πόρτο Καρράς`”, αναφέρεται σε ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

“Ακόμα και η Ν.Δ. μπορεί να αντιληφθεί ότι μια τροπολογία που είχε απορριφθεί δύο φορές από την κυβέρνηση, αφορούσε μία επιχείρηση, και ψηφίστηκε τελικά όπως ψηφίστηκε για να ανακληθεί αμέσως από τον αρμόδιο υπουργό, δεν μπορεί να έχει οποιαδήποτε σχέση με μια θέση πολιτικής που διατυπώνεται ανοιχτά και ξεκάθαρα και αναφέρεται σε ένα κλάδο συνολικά”, προστίθεται στην ανακοίνωση επισημαίνοντας ότι “κανένας τέτοιου είδους αντιπερισπασμός δεν θα βγάλει τη Ν.Δ. από τα αδιέξοδά της, όταν ακόμα και απόψε ο κ. Καραμανλής αναγκάστηκε να χαρακτηρίσει προσωπικές απόψεις του κ. Σουφλιά, τις θέσεις του υπεύθυνου για το πρόγραμμα της Ν.Δ. για το ύψος της φορολόγησης των ρέπος”.

“Επί της ουσίας - συνεχίζει η ανακοίνωση - η επίμαχη κατά τη Ν.Δ. παράγραφος του προγράμματος αποτελεί εδώ και ένα χρόνο νόμο του Κράτους, εξειδικευμένο με Προεδρικό Διάταγμα, έχει δε στόχο την εναρμόνιση της χώρας με άλλες ευρωπαϊκές χώρες στον τομέα των τουριστικών επενδύσεων, χωρίς αύξηση συντελεστού δόμησης, ισχύει δε για όλη την Ελλάδα. Πρόκειται για το ν. 3105/10/2/2003 και το Προεδρικό Διάταγμα 250/26/9/2003 που τον εξειδικεύει. Ο Νόμος αυτός αποτελεί συμπλήρωση, του Νόμου 2160/1993 περί τουριστικών καταλυμάτων που θεσπίστηκε από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Η διάταξη αυτή χαιρετίστηκε από τους εκπροσώπους του Εθνικού Συμβουλίου Τουρισμού τον περασμένο Σεπτέμβριο, αφού η προοπτική αυτή αποτελούσε πάγιο και επίμαχο αίτημα όλων όσων ασχολούνται με τον τουρισμό και αναφέρεται σε τουριστικές κατοικίες που κατασκευάζονται με βάση την ισχύουσα νομοθεσία χωρίς παρεκκλίσεις στους όρους δόμησης, σε ακίνητα που δεν είναι δασικά και γενικά δεν υπόκεινται σε άλλους περιορισμούς όπως συμβαίνει με τον αιγιαλό”.

“Το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να αποδεχθεί και να επιτρέψει την περιθωριοποίηση του ελληνικού τουρισμού λόγω της άγνοιας νόμων της Ν.Δ.

Ο κ. Καραμανλής και η Ν.Δ. μετά τη σημερινή τοποθέτησή τους καλούνται να δηλώσουν ενώπιον του ελληνικού λαού και των φορέων του Τουρισμού αν σκοπεύουν να καταργήσουν τη σχετική διάταξη”, καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top