Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΒιομετρικός έλεγχος επιβατών στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης

Βιομετρικός έλεγχος επιβατών στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης

Νέο σύστημα ελέγχου επιβατών εγκαινίασε στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών Οτο Σίλι το οποίο στηρίζεται στο μοναδικό χαρακτήρα της ίριδας του ματιού. Ο βιομετρικός έλεγχος θα αρχίσει […]

Νέο σύστημα ελέγχου επιβατών εγκαινίασε στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών<...> Οτο Σίλι το οποίο στηρίζεται στο μοναδικό χαρακτήρα της ίριδας του ματιού.

Ο βιομετρικός έλεγχος θα αρχίσει να εφαρμόζεται εθελοντικά από το Σάββατο για δοκιμαστική περίοδο έξι μηνών. “Ο βιομετρικός έλεγχος δεν καθιστά το ταξίδι μόνον πιο ασφαλές, αλλά και πιο εύκολο”, δήλωσε ο Οτο Σίλι. Ο βιομετρικός έλεγχος συνίσταται στην αποθήκευση σε μια βάση, (κάρτα με μικροτσιπ, μπαρ-κόουντ) ενός ή περισσοτέρων φυσικών χαρακτηριστικών ενός ατόμου (ψηφιακά αποτυπώματα, αναγνώριση προσώπου, ίριδα ματιού), τα οποία επιτρέπουν την επαλήθευση της ταυτότητας ενός ατόμου.

Το σύστημα αυτό θα επιτρέψει στους ταξιδιώτες, των οποίων τα βιομετρικά δεδομένα θα έχουν καταγραφεί από τα τελωνεία, να περνούν από έναν αυτόματο έλεγχο, πολύ πιο γρήγορα, κατά την είσοδο και την έξοδό τους από το γερμανικό έδαφος. Θα αρκεί να “κοιτάξουν μέσα σε μια κάμερα”, διευκρινίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να παρουσιάσει κατά το πρώτο τρίμηνο του φετινού έτους πρόταση που θα στοχεύει στην εισαγωγή βιομετρικών παραμέτρων στα ευρωπαϊκά διαβατήρια.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024