Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΈντονη επιστολή Βερελή προς το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος

Έντονη επιστολή Βερελή προς το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος

Επιστολή έστειλε χθες ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Χρίστος Βερελής στους μετόχους της εταιρίας του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών “Ελ. Βενιζέλος” και στο ελληνικό δημόσιο, που είναι επίσης μέτοχος, τονίζοντας την […]

Επιστολή έστειλε χθες ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Χρίστος Βερελής στους μετόχους της εταιρίας του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών<...> “Ελ. Βενιζέλος” και στο ελληνικό δημόσιο, που είναι επίσης μέτοχος, τονίζοντας την δυσαρέσκεια του για τις δυσλειτουργίες που παρατηρήθηκαν τις ημέρες της πρόσφατης κακοκαιρίας στο αεροδρόμιο, και την αδυναμία του να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του επιβατικού κοινού, αλλά και στην εξυπηρέτηση των αεροπορικών εταιριών, όταν μάλιστα φημίζεται ως ένα από τα καλύτερα και πιο σύγχρονα αεροδρόμια στην Ευρώπη αλλά και στον κόσμο. Ο υπουργός κοινοποίησε την επιστολή στον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου Κωστή Βαΐτσο, αλλά και στον υπουργό Οικονομίας Νίκο Χριστοδουλάκη, ως εκπρόσωπο του Δημοσίου.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή του ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κάνει λόγο για εμφανή δυσλειτουργία του ΔΑΑ τις ημέρες της κακοκαιρίας, η οποία κατά την εκτίμησή του, δείχνει ανεπάρκεια ανώτατων εκτελεστικών οργάνων της εταιρίας στη διαχείριση εκτάκτων καταστάσεων. Για το λόγο αυτό, προσθέτει ο κ. Βερελής το ελληνικό δημόσιο και ως μέτοχος της εταιρίας εκτιμά ότι το ΔΣ του ΔΑΑ θα πρέπει να ελέγξει επειγόντως τρία πράγματα:

  • Την καταλληλότητα του επιχειρησιακού σχεδίου του `Ελευθέριος Βενιζέλος`
  • Το εάν και κατά πόσο αυτό το σχέδιο εφαρμόστηκε αποτελεσματικά από τις 12 ως τις 14 Φεβρουαρίου 2004
  • Την επικοινωνιακή αποτελεσματικότητα του ΔΑΑ για τη σωστή ενημέρωση του κοινού.

Αυτά, σημειώνει ο υπουργός, σαν πρώτο βήμα, γιατί όπως αναφέρει υπάρχει και μία σύμβαση με τη γερμανική εταιρία που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο και δεν παρέχει στο ελληνικό δημόσιο μεγαλύτερη ευελιξία.

Να υπενθυμίσουμε ότι χτες η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, επέβαλε πρόστιμο στο ΔΑΑ ύψους 3 εκατ. ευρώ, για τις δυσλειτουργίες που παρατηρήθηκαν τις ημέρες της κακοκαιρίας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024