Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Νέος ευρωπαϊκός νόμος για την ασφάλεια των λιμανιών

Βίκυ Καραντζαβέλου - 18 Φεβρουάριος 2004, 00:00

Νέο νόμο ψήφισε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με στόχο την βελτίωση της ασφάλειας στα λιμάνια και την πρόληψη ενδεχόμενων τρομοκρατικών ενεργειών, που<...>

βασίζεται σε προηγούμενη σχετική ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τον Μάιο του 2003, και στην πρόσφατη συμφωνία Ευρωκοινοβουλίου και Συμβουλίου αναφορικά με το ευρωπαϊκό σύστημα θαλάσσιας ασφάλειας. Η νέα πρόταση αποσκοπεί να συμπληρώσει το ισχύον σύστημα επεκτείνοντας τα μέτρα ασφαλείας σε όλες τις ζώνες ελλιμενισμού των ευρωπαϊκών λιμανιών που μέχρι σήμερα περιορίζονταν μόνο στις στενές λωρίδες φόρτωσης και εκφόρτωσης των εμπορευμάτων.

“Με την πρόταση αυτή έχουμε την πρόθεση να προασπίσουμε τα ευρωπαϊκά λιμάνια από προμελετημένες παράνομες ενέργειες”, τόνισε η αρμόδια Έπίτροπος Λογιόλα ντε Παλάθιο, προσθέτοντας ότι “τα λιμάνια πρέπει να γίνουν λιγότερο ευάλωτα σε τρομοκρατικές κυρίως ενέργειες και να μην αποτελούν εύκολους στόχους γιατί το διακύβευμα είναι πολύ σημαντικό: άνθρωποι, σκάφη, εθνικό και διεθνές εμπόριο, υποδομές, εγκαταστάσεις”.

Σύμφωνα με τις ισχύουσες διεθνείς συμβάσεις, το σύστημα θαλάσσιας ασφάλειας καλύπτει μόνο τα πλοία και τις ζώνες φορτοεκφόρτωσης, ενώ ο κίνδυνος παραμονεύει σε πολύ ευρύτερη κλίμακα στα λιμάνια. Συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει να υπάρξει αξιολόγηση ασφάλειας για κάθε λιμάνι, προτάσεις ενδεδειγμένων συμπληρωματικών μέτρων με χρονοδιάγραμμα, καθώς και διασφάλιση συντονισμού και εποπτείας των έργων.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top