Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Παραβίαση του συντάγματος η μεταβίβαση προσωπικών δεδομένων των ταξιδιωτών

Βίκυ Καραντζαβέλου - 18 Φεβρουάριος 2004, 00:00

Με αφορμή την προσωρινή άδεια της Αρχής Προστασίας Δεδομένων για την μεταφορά προσωπικών δεδομένων των επιβατών για τις ΗΠΑ, ο Ευρωβουλευτής του<...>

ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος, τόνισε ότι αυτή η κίνηση αποτελεί παραβίαση του ελληνικού συντάγματος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αλαβάνος τόνισε ότι “Η προσωρινή άδεια της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων με την οποία επιτρέπεται η μεταβίβαση 34 προσωπικών δεδομένων των επιβατών που ταξιδεύουν προς τις ΗΠΑ, χωρίς να παρέχεται καμία εγγύηση προστασίας τους από τις Αρχές των ΗΠΑ, συνιστά αναστολή και αποδιάρθρωση των δημοκρατικών εγγυήσεων που το νομικό σύστημα της Ελλάδας και της Ευρώπης, προσφέρει στον έλληνα και τον ευρωπαίο πολίτη.

Το θέμα ξεπερνά την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Αναστέλλονται δημοκρατικές εγγυήσεις που κατοχυρώνονται από το Ελληνικό Σύνταγμα και οι θιγόμενοι πολίτες έχουν δικαίωμα προσφυγής στο φυσικό τους δικαστή. Είναι επίσης θέμα πολιτικό γιατί ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, μεταξύ των οποίων και η ελληνική, παζαρεύουν τα δικαιώματα και τις δημοκρατικές εγγυήσεις των πολιτών τους με τις ΗΠΑ χωρίς να απαιτούν ούτε το αυτονόητο σε τέτοιες περιπτώσεις δικαίωμα της αμοιβαιότητας.

Η Ελληνική κυβέρνηση είναι ακόμα πιο εκτεθειμένη και υπόλογη στους πολίτες αφού επιτρέπει χωρίς αντίδραση, η Ελλάδα να είναι η μόνη χώρα στην Ε.Ε που οι πολίτες της χρειάζονται βίζα για να επισκεφθούν τις ΗΠΑ και επιπλέον είναι η μόνη χώρα της Ε.Ε που της επιβάλλουν οι ΗΠΑ την διαβίβαση και βιομετρικών στοιχείων των πολιτών της”.

|
Share |
Σχετικά θέματα:
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top