Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΠαραβίαση του συντάγματος η μεταβίβαση προσωπικών δεδομένων των ταξιδιωτών

Παραβίαση του συντάγματος η μεταβίβαση προσωπικών δεδομένων των ταξιδιωτών

Με αφορμή την προσωρινή άδεια της Αρχής Προστασίας Δεδομένων για την μεταφορά προσωπικών δεδομένων των επιβατών για τις ΗΠΑ, ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος, τόνισε ότι αυτή η κίνηση […]

Με αφορμή την προσωρινή άδεια της Αρχής Προστασίας Δεδομένων για την μεταφορά προσωπικών δεδομένων των επιβατών για τις ΗΠΑ, ο Ευρωβουλευτής του<...> ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος, τόνισε ότι αυτή η κίνηση αποτελεί παραβίαση του ελληνικού συντάγματος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αλαβάνος τόνισε ότι “Η προσωρινή άδεια της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων με την οποία επιτρέπεται η μεταβίβαση 34 προσωπικών δεδομένων των επιβατών που ταξιδεύουν προς τις ΗΠΑ, χωρίς να παρέχεται καμία εγγύηση προστασίας τους από τις Αρχές των ΗΠΑ, συνιστά αναστολή και αποδιάρθρωση των δημοκρατικών εγγυήσεων που το νομικό σύστημα της Ελλάδας και της Ευρώπης, προσφέρει στον έλληνα και τον ευρωπαίο πολίτη.

Το θέμα ξεπερνά την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Αναστέλλονται δημοκρατικές εγγυήσεις που κατοχυρώνονται από το Ελληνικό Σύνταγμα και οι θιγόμενοι πολίτες έχουν δικαίωμα προσφυγής στο φυσικό τους δικαστή. Είναι επίσης θέμα πολιτικό γιατί ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, μεταξύ των οποίων και η ελληνική, παζαρεύουν τα δικαιώματα και τις δημοκρατικές εγγυήσεις των πολιτών τους με τις ΗΠΑ χωρίς να απαιτούν ούτε το αυτονόητο σε τέτοιες περιπτώσεις δικαίωμα της αμοιβαιότητας.

Η Ελληνική κυβέρνηση είναι ακόμα πιο εκτεθειμένη και υπόλογη στους πολίτες αφού επιτρέπει χωρίς αντίδραση, η Ελλάδα να είναι η μόνη χώρα στην Ε.Ε που οι πολίτες της χρειάζονται βίζα για να επισκεφθούν τις ΗΠΑ και επιπλέον είναι η μόνη χώρα της Ε.Ε που της επιβάλλουν οι ΗΠΑ την διαβίβαση και βιομετρικών στοιχείων των πολιτών της”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024