Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑπαραίτητη η δημιουργία θεσμικού πλαισίου για τον ιαματικό τουρισμό

Απαραίτητη η δημιουργία θεσμικού πλαισίου για τον ιαματικό τουρισμό

Η δημιουργία και λειτουργία του απαραίτητου θεσμικού πλαισίου για την αναγνώριση, αξιοποίηση, διαχείριση και προστασία του ιαματικού και θερμαλιστικού φυσικού πόρου αποτελεί την αιχμή δράσης του Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας…

Η δημιουργία και λειτουργία του απαραίτητου θεσμικού πλαισίου για την αναγνώριση, αξιοποίηση, διαχείριση και προστασία του ιαματικού και θερμαλιστικού φυσικού πόρου αποτελεί<...> την αιχμή δράσης του Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου και δήμαρχο Κιλκίς, Δημήτρη Τερζίδη.

Ο κ. Τερζίδης δήλωσε ότι μέχρι στιγμής έχει γίνει εκτεταμένος διάλογος επί του θεσμικού πλαισίου για τον ιαματικό και θερμαλιστικό τουρισμό, κατά τη διάρκεια τριών συναντήσεων το 2003, στην Καβάλα, τη Λέσβο και την αρχαία Ολυμπία. “Το κομμάτι του διαλόγου ολοκληρώθηκε” είπε και εκτίμησε ότι η νέα Βουλή που θα προκύψει μετά τις εκλογές, θα ασχοληθεί με το θέμα και θα προχωρήσει στην ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Τερζίδη, ο Σύνδεσμος ετοιμάζει για τα μέλη του μελέτες για την αξιοποίηση και την ανάπτυξη των Ιαματικών Πηγών. Κατά το πρόσφατο Διοικητικό Συμβούλιο, στο οποίο συμμετείχαν εκπρόσωποι από τους 57 δήμους – μέλη του Συνδέσμου εγκρίθηκε το τεχνικό πρόγραμμα του 2004 που προβλέπει την εκπόνηση 44 μελετών.

Εξάλλου έγινε λεπτομερής ενημέρωση για όλες τις δράσεις του Συνδέσμου, τις επαφές που υπήρξαν ώστε να προχωρήσει η διαδικασία των παραχωρήσεων ιαματικών πηγών εκ μέρους τους υπουργείου ανάπτυξης στους δήμους, την έκδοση του Οδηγού Ιαματικών Πηγών, την επανενεργοποίηση της συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση Λουτροπόλεων που βρισκόταν υπό λανθάνουσα κατάσταση αλλά και τις προσπάθειες που γίνονται για τη χορήγηση των επιδομάτων λουτροθεραπείας από τους ασφαλιστικούς οργανισμούς.

Ψηφίστηκε ακόμη ο οικονομικός απολογισμός του 2003, συζητήθηκε ο νέος προϋπολογισμός του 2004 και η δημιουργία Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας και εγκρίθηκε η ένταξη στο Σύνδεσμο των Δήμων Ανθεμίων Ημαθίας, Πέτρας Λέσβου και Θήρας Σαντορίνης.

Ενόψει της πραγματοποίησης στα τέλη Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Λουτροπόλεων υπήρξε ενημέρωση για τη συνεργασία με τον Σύνδεσμο Δήμων και Κοινοτήτων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας.

“Στόχος μας είναι ο Σύνδεσμος Δήμων και Κοινοτήτων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας να μπορέσει να πάρει από την Ευρώπη την τεχνογνωσία που είναι αναγκαία για την ανάπτυξη των λουτροπόλεων, να έχει μια μόνιμη επαφή ώστε να ενημερώνεται για δραστηριότητές της, να προβάλλει μέσα από τα Διοικητικά Συμβούλια τον ελληνικό ιαματικό και θερμαλιστικό τουρισμό και να συμβάλλει στη λειτουργία κοινών κανονισμών και στην ενοποίηση της ορολογίας για τον ιαματικό τουρισμό” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τερζίδης.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024