Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Philoxenia: Εστίαση στους εμπορικούς επισκέπτες

Θοδωρής Κουμέλης - 18 Οκτώβριος 1999, 00:00

Ανταποκρινόμενη στις σχετικές προτάσεις της οργανωτικής επιτροπής, η Δ.Ε.Θ. Α.Ε. αποφάσισε την εστίαση των δύο πρώτων ημερών λειτουργίας της έκθεσης Philoxenia<.>

στους εμπορικούς επισκέπτες, σύμφωνα με την γνωστή τακτική, η οποία εφαρμόζεται εδώ και πολλά χρόνια σε όλες τις επαγγελματικές τουριστικές εκθέσεις του κόσμου.
Ως εκ τούτου, την Πέμπτη 4 και την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 1999, οι χώροι της 15ης Philoxenia θα είναι "κλειστοί" για το κοινό, με στόχο τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των επαφών μεταξύ των εμπορικών επισκεπτών και των εκθετών. Τις υπόλοιπες δύο λειτουργίας της έκθεσης, το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Νοεμβρίου το κοινό θα έχει όλο το χρόνο στη διάθεση του να ενημερωθεί για ελληνικούς και διεθνείς προορισμούς διακοπών.
Εκτιμάται ότι ο συνολικός αριθμός των εκθετών θα υπερβεί τους 500, με ιδιαίτερη έμφαση στις αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Ακόμα, αυξημένο ενδιαφέρον για την έκθεση παρουσιάζουν τα ξενοδοχεία από την Ρόδο και την Κρήτη, τα οποία κατά το πρόσφατο παρελθόν δεν είχαν εκτεταμένη παρουσία στην Philoxenia. Επιπλέον, συμμετέχουν και οι 13 περιφέρειες της χώρας, και με τον τρόπο αυτό πραγματώνεται η πρόθεση της ΔΕΘ. Α.Ε. να καταστεί η διοργάνωση "εκθετήριο" του συνολικού τουριστικού προϊόντος της χώρας, το οποίο θα προσελκύσει ακόμη περισσότερους ξένους πελάτες.
Στο πλαίσιο της φετινής 15ης Philoxenia ιδιαίτερο βάρος έχει δοθεί στην προσέλκυση ξένων εμπορικών επισκεπτών αλλά και στις παράλληλες εκδηλώσεις.
Τους 392 εκθέτες της 14ης Philoxenia επισκέφθηκαν 12.000 ενδιαφερόμενοι, αριθμός ρεκόρ συγκρίσιμος μόνο με την πρώτη διοργάνωση του 1985 και την 12η του 1996. Αλλά η Philoxenia ‘98 ξεπέρασε ακόμη και αυτές τις δύο διοργανώσεις σε ότι αφορά τα πλήθος των χωρών προέλευσης των ξένων εμπορικών επισκεπτών, με 36 κράτη το 1998, έναντι 33 το 1985 και το 1996.
Εντυπωσιακή ήταν η αύξηση της προσέλευσης με 21,5% και 9.800 άτομα. Οι δε ξένοι εμπορικοί επισκέπτες της περσινής Διεθνούς Εκθέσεως Τουρισμού ξεπέρασαν τους 500, με βασική χώρα προέλευσης τη Γερμανία.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top