Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Συνεχίζονται οι μειώσεις προμηθειών, αλλά και οι πράκτορες απαντούν

Θοδωρής Κουμέλης - 18 Οκτώβριος 1999, 00:00

Μετά την ανακοίνωση νέων μειώσεων των προμηθειών από την Air France και την KLM, η Ένωση των Αμερικανών Τουριστικών Πρακτόρων, American Society of Travel Agents (ASTA<.>

), ανακοίνωσε ότι θα πολεμήσει ακόμα και με ένδικα μέσα της μειώσεις των προμηθειών.
Συγκεκριμένα, η Air France και η Northwest/KLM ανακοίνωσαν πρόσφατα ότι το ποσοστό της προμήθειας που θα δίνεται από τις εταιρίες στους τουριστικούς πράκτορες θα είναι 5%, σε όλες τις πτήσεις των οποίων τα εισιτήρια θα εκδίδονται στις ΗΠΑ. Επίσης, και η Continental από τις 12 Οκτωβρίου δίνει προμήθεια 5% στα εισιτήρια που εκδίδουν οι τουριστικοί πράκτορες.
Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις η ASTA ψήφισε υπέρ της λήψης μέτρων εναντίων των αεροπορικών εταιριών που κάνουν μεγάλες μειώσεις στις προμήθειες, δηλώνοντας ότι αυτές οι κινήσεις αποτελούν άδικη μέθοδο ανταγωνισμού. Επίσης, καλεί τα CRS να συνεργασθούν με τους πράκτορες και την ASTA για να βρεθούν τρόποι να βοηθηθούν οι πράκτορες σε αυτή τους την μάχη. Ο πρόεδρος της ASTA κ. Joe Galloway ανακοίνωσε ότι αν δεν το πράξουν, τότε θα σημαίνει ότι οι αεροπορικές εταιρίες και οι ιδιοκτήτες τους επεμβαίνουν στις διαδικασίες και στην λειτουργία τους.
Η ASTA δηλώνει εγγράφως ότι αν αυτή η στρατηγική των αεροπορικών εταιριών είναι επιτυχής, αυτόματα οι καταναλωτές-επιβάτες θα πληρώνουν περισσότερα χρήματα και θα λαμβάνουν λιγότερη εξυπηρέτηση γιατί δεν θα έχουν πρόσβαση σε ανταγωνιστική ενημέρωση. Η ASTA θα δημιουργήσει μια υπηρεσία συμβουλών για να δίνει βοήθεια και συμβουλές σε όλους τουριστικούς πράκτορες.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top