Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Ημέρες πολιτισμού και περιβάλλοντος από τους ξεναγούς για την Παγκόσμια Ημέρα Ξεναγού

Θοδωρής Κουμέλης - 24 Φεβρουάριος 2004, 00:00

Κάθε χρόνο εορτάζεται από τους ξεναγούς σε όλον τον κόσμο η Παγκόσμια Ημέρα Ξεναγού στις 21 Φεβρουαρίου, με εκδηλώσεις, δωρεάν<...>

ξεναγήσεις για το κοινό και ημερίδες. Στον εορτασμό αυτόν που δεν περιορίζεται πάντα μόνον σε μία ημέρα συμμετείχαν και οι διπλωματούχοι ξεναγοί της Ελλάδας, προσφέροντας στο κοινό την ευκαιρία να γνωρίσει μουσεία, μνημεία, αλλά και το επάγγελμα του ξεναγού, την ευαισθησία του για το περιβάλλον, την καθαριότητα και τον πολιτισμό της χώρας μας.

Για φέτος προγραμματίστηκαν για άλλη μία χρονιά από τα Σωματεία Ξεναγών όλης της χώρας ποικίλες εκδηλώσεις. Από την Επιτροπή Περιβάλλοντος του Σωματείου Διπλωματούχων Ξεναγών Αθήνας, έγινε καθαρισμός της οδού Μυκηνών-Τίρυνθας. Η Επιτροπή Περιβάλλοντος πραγματοποιεί κάθε χρόνο καθαρισμούς τουριστικών διαδρομών, καθώς και έρευνες των διπλωματούχων ξεναγών, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών και τα Σωματεία Ξεναγών όλης της Ελλάδας, για την βελτίωση της εικόνας της Ελλάδας ως προς τον βαθμό καθαριότητας των διαδρομών και αρχαιολογικών χώρων.

Επίσης, πραγματοποιήθηκαν δωρεάν ξεναγήσεις για το κοινό και για τους μαθητές σχολείων με στόχο τη γνωριμία με αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και αρχαιολογικούς περίπατους από διπλωματούχους ξεναγούς σε όλη την χώρα.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top