Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Ένωση Ξενοδόχων Ν. Ευβοίας: Δημιουργία τοπικών-περιφερειακών δικτύων μεντόρων

Θοδωρής Κουμέλης - 24 Φεβρουάριος 2004, 00:00

Η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Ευβοίας συμμετέχει με 18 ακόμη φορείς από τη Στερεά Ελλάδα, την Αττική και την Πελοπόννησο στο έργο `equal-τελικό όριο`...

Η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Ευβοίας συμμετέχει με 18 ακόμη φορείς από τη Στερεά Ελλάδα, την Αττική και την Πελοπόννησο στο έργο<...>

`equal-τελικό όριο`, που συγχρηματοδοτείται από την Ε.Ε. και το Υπουργείο Εργασίας και υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη “Πράσινη Αμφικτυονία Εργασίας”.

Επιδίωξή του έργου είναι η δημιουργία σύγχρονων προϋποθέσεων για την αποτελεσματική υποστήριξη των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού (ιδιαίτερα των γυναικών, των μακροχρόνια ανέργων και των πληθυσμών των ορεινών περιοχών), στην προσπάθειά τους να ενταχθούν στην απασχόληση. Στόχος της Ένωσης Ξενοδόχων είναι η ενημέρωση όλων των ξενοδόχων ώστε να συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια.

Στα πλαίσια αυτά και μεταξύ πολλών άλλων ενεργειών-δράσεων, το έργο επιδιώκει, τη δημιουργία σε τοπικό-περιφερειακό επίπεδο εθελοντικών δικτύων μεντόρων, δηλαδή

, οι οποίοι θα υποβοηθήσουν το έργο των στελεχών που παρέχουν υπηρεσίες υποστήριξης των ευπαθών ομάδων, μέσα από σχετικές δομές και φορείς (κοινωνικές υπηρεσίες, κέντρα επαγγελματικού προσανατολισμού, κέντρα κατάρτισης κ.α.).

Η Ε.Ξ.Ε. ως υπεύθυνη για την δημιουργία του δικτύου που αφορά την Εύβοια τον Δεκέμβρη του 2003 πραγματοποίησε ημερίδα ενημέρωσης για το συγκεκριμένο δίκτυο περιγράφοντας τις υπηρεσίες που μπορούν να παρέχουν οι μέντορές καθώς και τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά τους, καλώντας όσους ενδιαφέρονταν να δηλώσουν συμμετοχή. Αρκετοί ήταν αυτοί που εκδήλωσαν ενδιαφέρον οι οποίοι αποτελούν και τον πυρήνα του δικτύου.

Η ένωση καλεί όσους ακόμη ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή στο συγκεκριμένο δίκτυο, να επικοινωνήσουν με την ΕΞΕ. “Η ανάπτυξη εθελοντικών συλλογικών δραστηριοτήτων σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο για την υποστήριξη των ευπαθών ομάδων, μπορεί να συμβάλλει στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και αυτό ελκύει θεωρητικά το θετικό ενδιαφέρον των τοπικών κοινωνιών, αλλά το ζητούμενο είναι να εκφράζεται το ενδιαφέρον και με ενεργητική ατομική συμμετοχή”, τονίζεται σε ανακοίνωση της ένωσης.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top