Τελευταία νέα
ΑρχικήΑποζημίωση ζητά η Royal Olympic Cruises

Αποζημίωση ζητά η Royal Olympic Cruises

Η ναυτιλιακή εταιρία Royal Olympic Cruises, ROC, ζητά αποζημίωση εκατομμυρίων δολαρίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την οικονομική ζημιά που της προξένησε ο πόλεμος στο Κοσσυφοπέδιο, σύμφωνα με δημοσίευμα του […]

Η ναυτιλιακή εταιρία Royal Olympic Cruises<.>, ROC, ζητά αποζημίωση εκατομμυρίων δολαρίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την οικονομική ζημιά που της προξένησε ο πόλεμος στο Κοσσυφοπέδιο, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.
Στην λίστα των Lloyd αναφέρεται ότι η ROC θεωρεί υπεύθυνο το ΝΑΤΟ και τις πολεμικές επιδρομές στο Κοσσυφοπέδιο για απώλεια εισοδήματος ύψους 44 εκατ. δολαρίων, τα οποία προέρχονται από ακυρώσεις κρατήσεων.
Επίσης, προβλήματα προκλήθηκαν με ένα τραπεζικό δάνειο που θα έπρεπε να πάρει η ROC, για να μπορέσει να πληρώσει τους λογαριασμούς των δύο νέων πλοίων που ετοιμάζονται στη Γερμανία.
Η συνολική ζημιά που έχει υποστεί η εταιρία ξεπερνά το ποσό που ζητά από την Ευρωπαϊκή Ένωση στα δικαστήρια του Λουξεμβούργου, αν υπολογιστεί και η μελλοντική ζημιά που θα υποστεί.
Η μήνυση που έχει υποβάλει η ROC αναφέρει ότι η εταιρία θεωρεί ξεχωριστά υπεύθυνους για την ζημιά που έπαθε την Ευρωπαϊκή Ένωση, και τα διάφορα κράτη μέλη που έχουν λάβει μέρος στον πόλεμο του Κοσσυφοπεδίου.
Η κίνηση αυτή μπορεί να είναι το ξεκίνημα και για άλλες εταιρίες που έχουν υποστεί οικονομικές ζημιές από τον παραπάνω πόλεμο, για διεκδίκηση αποζημιώσεων. Η ROC περιγράφει τον εαυτό της σαν μια από τις λίγες εταιρίες που ασχολούνται με τις τουριστικές υπηρεσίες συμπεριλαμβανομένης και την θαλάσσιας μεταφοράς, στην περιοχή που επηρεάστηκε από τον πόλεμο.
Οι απαιτήσεις της εταιρίας βασίζονται στην υποχρέωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να παρέχει ασφάλεια για την ελεύθερη διακίνηση των υπηρεσιών και του ανταγωνισμού στον τουρισμό. Αντίθετα όμως, σύμφωνα με την ROC, η Ευρωπαϊκή Ένωση ευθέως δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να μην μπορούν να εφαρμοσθούν οι παραπάνω αρχές. Η ROC αναγνωρίζει ότι και άλλες Μεσογειακές ναυτιλιακές εταιρίες έχουν υποστεί ζημιές, αλλά θεωρεί τον εαυτό της ως την μοναδική κύρια ναυτιλιακή εταιρία που κατά την διάρκεια του καλοκαιριού πραγματοποιεί κρουαζιέρες γύρω από το λιμάνι του Πειραιά, ενώ οι άλλες εταιρίες είχαν την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν σαν κύρια λιμάνια τους και άλλα λιμάνια της Μεσογείου.
Αυτό ήταν το πλεονέκτημα που είχαν οι άλλες εταιρίες για να αντιμετωπίσουν την αβεβαιότητα των πελατών τους σχετικά με την περιοχή που πραγματοποιείται η κρουαζιέρα και τη σχέση αυτής της περιοχής με την επίμαχη.
Το δεύτερο σημείο που στηρίζεται η ROC είναι ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, European Court of Justice, δεν προέβη σε κανενός είδους μέτρα για να μετριάσει τις ζημιές από την κρίση.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024