Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Συνέδριο για την πρώτη προσέγγιση και προσγείωση αεροπλάνων για την αύξηση της ασφάλειας των πτήσεων

Βίκυ Καραντζαβέλου - 25 Φεβρουάριος 2004, 00:00

Η Gulf Air ήταν ο κύριος χορηγός και οργανωτής του συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στο Μπαχρέιν και αφορούσε την<...>

πρώτη προσέγγιση και προσγείωση αεροπλάνων για την αύξηση της ασφάλειας των πτήσεων.

To Συνέδριο διεξήχθη σε συνεργασία με το εξειδικευμένο προσωπικό για την πρώτη προσέγγιση και προσγείωση αεροπλάνων του Οργανισμού Ιπτάμενης Ασφάλειας, και σχεδιάστηκε με σκοπό να καλύψει ολοκληρωμένα όλους εκείνους τους τομείς που στην ορολογία της αεροπορικής βιομηχανίας είναι γνωστοί ως η διαδικασία ελεγχόμενης πτήσης προς το έδαφος, και πιο συγκεκριμένα, η πρώτη προσέγγιση και προσγείωση.

Συνέδρια που αφορούν την προσέγγιση για την προσγείωση και την αύξηση της ασφάλειας των πτήσεων έχουν επίσης διοργανωθεί με μεγάλη επιτυχία στο Μεξικό, Μπανκόνγκ, Ναϊρόμπι, Γιοχάνεσμπουργκ, Κάιρο, Ρέυκιαβικ, Πέρθ, Μελβούρνη, Πεκίνο, Ντακάρ, Μόσχα, και Βρυξέλες.

“Επιθυμούμε να πρωτοστατήσουμε εμείς σε αυτήν τη σημαντική και διεθνή προσπάθεια για την ασφάλεια στην περιοχή του Κόλπου, όπου αεροπορικές εταιρίες δίνουν ολοένα και περισσότερο πρωτεύοντα και καθοριστικό ρόλο στην ασφάλεια και εργάζονται εντατικά για να κατέχουν τα υψηλότερα δυνατά διεθνή επίπεδα σε αυτού του τομέα” ανέφερε ο κυβερνήτης Manin Al- Said, επικεφαλής της Ασφάλειας Πτήσεων της Gulf Air.

“Η  ασφάλεια αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την Gulf Air και δεσμευόμαστε σε κάθε νέα πρωτοβουλία που μπορεί να βελτιώσει την ασφάλεια των πτήσεών μας και των πελατών μας πάντα στα πλαίσια των υψηλότερων διεθνών επιπέδων” συμπλήρωσε ο κ. Manin Al-Said.

Στο συνέδριο στο οποίο προέδρευσε ο Jim Burin, Διευθυντής του Τεχνικού Προγράμματος του Οργανισμού Ιπτάμενης Ασφάλειας, όλο το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στις συζητήσεις για την προσέγγιση και προσγείωση για την αύξηση της ασφάλειας των πτήσεων.

Ο φάκελος του συνεδρίου περιλάμβανε όλα τα δεδομένα, ευρήματα, συμπεράσματα και σχετικές υποδείξεις που έχουν συγκεντρωθεί τα τελευταία 9 έτη, από περισσότερους από τριακόσιους (300) ειδικούς της διεθνούς Αεροπλοΐας.

Όλοι οι οργανισμοί που σχετίζονται με την Αεροπλοΐα, οι εργαζόμενοι συμπεριλαμβανομένων και των χειριστών (εμπορικό, μεταφορές, εταιρικοί), οι πιλότοι, τα αεροδρόμια και οι αντιπρόσωποι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, ήταν προσκεκλημένοι να παρακολουθήσουν το συνέδριο, όπου οι υπεύθυνη Ομάδα των ειδικών κάλυψε αρχικά το ιστορικό για την προσέγγιση και προσγείωση, τα στατιστικά στοιχεία που αφορούν την ασφάλεια της περιοχής του Κόλπου και τέλος μια εκτενής συζήτηση πάνω σε κάθε θέμα του Φακέλου ασφαλείας για την Πρώτη Προσέγγιση και Προσγείωση. Οι συμμετέχοντες είχαν επίσης την ευκαιρία να ζήσουν από κοντά πρακτικές εφαρμογές αυτού του Φακέλου.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top