Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΑύξηση των οικονομικών μεγεθών της Qantas και κερδοφορία

Αύξηση των οικονομικών μεγεθών της Qantas και κερδοφορία

Η αυστραλιανή αεροπορική εταιρία Qantas ανακοίνωσε αύξηση-ρεκόρ στα οικονομικά της αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος οικονομικού έτους. Τα καθαρά κέρδη της Qantas για την περίοδο Ιουλίου-Δεκεμβρίου του 2003 […]

Η αυστραλιανή αεροπορική εταιρία Qantas ανακοίνωσε αύξηση-ρεκόρ στα οικονομικά της αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο του<...> τρέχοντος οικονομικού έτους. Τα καθαρά κέρδη της Qantas για την περίοδο Ιουλίου-Δεκεμβρίου του 2003 ανήλθαν στα 358 εκατ. δολάρια (Αυστραλίας) ενώ στο προηγούμενο εξάμηνο είχαν παρουσιάσει παθητικό εννέα εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο γενικός διευθυντής της εταιρίας, Τζοφ Ντίξον, δήλωσε ότι η κρίση που προκλήθηκε από την ασθένεια Sars και τον πόλεμο στο Ιράκ φαίνεται πως ξεπεράστηκε. Σύμφωνα με τον ίδιο, η αύξηση των κερδών οφείλεται στην καλή πορεία της εταιρίας και στην εγχώρια αγορά, στην μείωση των δαπανών της και – κυρίως – στη μείωση του κόστους των καυσίμων της, λόγω της εντυπωσιακής ανόδου του δολαρίου Αυστραλίας, το οποίο, χθες, έφτασε σε νέα ύψη – ρεκόρ, αφού πέρασε τα 80 σεντς του δολαρίου ΗΠΑ, αν και αργότερα έχασε μικρό μέρος της αξίας του. Μετά την δημοσιοποίηση των κερδών-ρεκόρ οι μετοχές της Qantas παρουσίασαν αύξηση 3,86%.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024