Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Ελλείψεις σε πολλά αεροπλάνα εντοπίζει η σουηδική υπηρεσία αεροπορικής ασφάλειας

Θοδωρής Κουμέλης - 25 Φεβρουάριος 2004, 00:00

Περισσότερα από τα μισά αεροπλάνα που επιθεωρήθηκαν στα σουηδικά αεροδρόμια στη διάρκεια των τεσσάρων τελευταίων ετών παρουσίαζαν σημαντικές<...>

ελλείψεις στον τομέα της ασφάλειας, ανακοίνωσε σήμερα η σουηδική υπηρεσία αεροπορικής ασφάλειας.

Από τους 261 ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν τυχαία σε διεθνείς πτήσεις μεταφοράς επιβατών ή εμπορευμάτων, οι 161 έφεραν στο φως προβλήματα αρκετά σημαντικά ώστε οι σουηδοί υπεύθυνοι να αποφασίσουν να έρθουν σε επαφή με τις αρχές της χώρας προέλευσης του αεροπλάνου. Και το ένα πέμπτο των αεροπλάνων χρειάστηκε να παραμείνει για λίγο στο έδαφος, σύμφωνα με τη σουηδική υπηρεσία.

Τα αεροπλάνα που παρουσίασαν προβλήματα ανήκαν σε περισσότερες από 40 εταιρίες, κυρίως χωρών του πρώην σοβιετικού συνασπισμού και της Μέσης Ανατολής, αλλά όχι μόνο. Μεταξύ των εταριών αυτών περιλαμβάνονταν οι Air China, η Austrian Airlines, η βρετανική DHL Air Ltd, η γαλλική Air Mediterranee, η Air Bosnia, η Air Iran και η Air Baltic. Η πιο συχνή έλλειψη αφορούσε πρόβλημα στο σύστημα φωτισμού έκτακτης ανάγκης των καμπινών, που υποδεικνύει τις εξόδους κινδύνου. Σε άλλες περιπτώσεις, τα ηλεκτρονικά συστήματα πλοήγησης είχαν χρόνια να ελεγχθούν. Παρά τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν, καμιά από τις εταιρίες δεν διαγράφηκε από τον κατάλογο εκείνων που έχουν άδεια να πραγματοποιούν πτήσεις στη Σουηδία.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top