Τελευταία νέα
ΑρχικήΚαλλιέργεια κλίματος φιλίας και συνεργασίας με την Τουρκία

Καλλιέργεια κλίματος φιλίας και συνεργασίας με την Τουρκία

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, ΕΟΤ, οι επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου επιθυμούν την εμπέδωση κλίματος φιλίας και συνεργασίας μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας. Η επιθυμία αυτή έχει εκφραστεί και […]

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, ΕΟΤ<.>, οι επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου επιθυμούν την εμπέδωση κλίματος φιλίας και συνεργασίας μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας. Η επιθυμία αυτή έχει εκφραστεί και από τις δύο χώρες.
Συγκεκριμένα, αυτό είναι το συμπέρασμα των εργασιών του πρώτου στην ιστορία των δύο χωρών τουριστικού φόρουμ, με τη συμμετοχή εκπροσώπων κρατικών και ιδιωτικών φορέων, που έγινε στο Μποντρούμ το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 1999.
Στην εκδήλωση, την οποία οργάνωσαν τα υπουργεία Εξωτερικών και Τουρισμού της Τουρκίας, την Ελλάδα εκπροσώπησαν ο κ. Αλέξανδρος Μηλιαρέσης, διευθυντής διμερών σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Ιωάννης Κοραντής, πρέσβης της Ελλάδας στην Άγκυρα, ο γενικός διευθυντής του ΕΟΤ κ. Κώστας Κατσιγιάννης, ο προϊστάμενος διεθνών σχέσεων του Οργανισμού κ. Νάσος Ζαχαρόγλου, ενώ από ιδιωτικής πλευράς συμμετείχαν ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου κ. Β. Μηναϊδης, η πρόεδρος ξενοδόχων Κω, κα. Μ. Κυπραίου, ο αντιπρόεδρος των Ένωσης Πλοιοκτητών Τουριστικών Σκαφών, κ. Γ. Βερνίκος, ο κ. Σ. Γκίνης από την Ένωση Τουριστικών Γραφείων και η κ. Αγνή Χριστίδου διευθύντρια του ΞΕΕ.
Επικεφαλής της τουρκικής αντιπροσωπείας, στην οποία μετείχαν εκπρόσωποι όλων των τουριστικών φορέων της χώρας, ήταν ο υφυπουργός τουρισμού κ. Nevzat Saygilioglu και ο διευθυντής του υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβης κ. Seving Dalyanoglou.
Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν στο θαλάσσιο τουρισμό, στη συνεργασία μεταξύ ξενοδόχων και τουριστικών πρακτόρων των δύο χωρών, στη συνεργασία σε θέματα προσέλκυσης τουριστών από τρίτες χώρες, στην απλοποίηση των διαδικασιών διακίνησης τουριστών από τις δύο χώρες, στα κοινά προγράμματα εκπαίδευσης στον τουριστικό τομέα, στην ανάπτυξη θρησκευτικού τουρισμού, και στην ενθάρρυνση τουρισμού νέων από τις δύο χώρες.
Για τα θέματα αυτά διατυπώθηκαν, από τους εκπροσώπους του επιχειρηματικού κλάδου των δύο χωρών, οι απόψεις και οι προτάσεις, οι οποίες αφού λάβουν την τελική τους μορφή θα αποτελέσουν το αντικείμενο του διαλόγου για τα θέματα τουρισμού, στον τρίτο γύρο των συνομιλιών, σε επίπεδο εκπροσώπων των υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, που θα πραγματοποιηθεί στις 21 και 22 Οκτωβρίου στην Άγκυρα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024