Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΑρνητική εικόνα του ΣΕΠΟΣ για την CONFEX

Αρνητική εικόνα του ΣΕΠΟΣ για την CONFEX

Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε στο Earls Court του Λονδίνου, η έκθεση συνεδριακού τουρισμού CONFEX στην οποία συμμετείχε ο ΣΕΠΟΣ με χώρο μέσα στο περίπτερο του ΕΟΤ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση […]

Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε στο Earls Court του Λονδίνου, η έκθεση συνεδριακού τουρισμού CONFEX στην οποία<...> συμμετείχε ο ΣΕΠΟΣ με χώρο μέσα στο περίπτερο του ΕΟΤ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΕΠΟΣ, το ενδιαφέρον των επισκεπτών για το ελληνικό περίπτερο δεν ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητικό, δεδομένης μάλιστα της “Ολυμπιακής χρονιάς”, ενώ σύμφωνα με γενικότερα σχόλια εκθετών άλλων χωρών, η προσέλευση των επισκεπτών δεν ήταν ιδιαίτερα αυξημένη σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης.

Όσοι επισκέφθηκαν το περίπτερο του ΣΕΠΟΣ προμηθεύτηκαν το Συνεδριακό Οδηγό και το CD-Rom του Συνδέσμου, προκειμένου να ενημερωθούν για τη συνεδριακή υποδομή της χώρας και τους διοργανωτές συνεδρίων και να αποκτήσουν μια σφαιρική εικόνα της Ελλάδας ως συνεδριακό προορισμό.

Ορισμένοι από τους επισκέπτες – αγοραστές δήλωσαν ότι δεν σκέφτονται να διοργανώσουν καμία εκδήλωση για τα επόμενα δυο χρόνια στην Ελλάδα, επειδή θεωρούν ότι η προβολή από τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα επιφέρει γενική αύξηση των τιμών. Aλλοι πάλι εξέφρασαν την πεποίθηση ότι η Ελλάδα είναι συνδεδεμένη με τον τουρισμό αναψυχής και διατύπωσαν επιφυλάξεις για την καταλληλότητα της χώρας ως συνεδριακό προορισμό.

Ο ΣΕΠΟΣ, σύμφωνα με την ανακοίνωση του, εξήγησε στους τελευταίους ότι αυτό πλέον δεν ισχύει και ότι η Ελλάδα σήμερα δύναται να εξυπηρετήσει υπεύθυνα και αποτελεσματικά τις συνεδριακές ανάγκες τους, ότι διαθέτει πραγματικούς επαγγελματίες του χώρου κι ότι η γενικότερη τουριστική υποδομή της χώρας είναι αναβαθμισμένη και ιδιαίτερα ανταγωνιστική.

Στην προσπάθεια ενημέρωσης των επισκεπτών της έκθεσης για τις θετικές εξελίξεις στο χώρο του συνεδριακού τουρισμού της Ελλάδας, σημαντική ήταν και η συμβολή του Γραφείου Συνεδρίων και Τουρισμού Κινήτρων του ΕΟΤ της Μ. Βρετανίας. Το Γραφείο αυτό διεξήγαγε 4 σεμινάρια και ένα γεύμα για VIP buyers όπου παρουσίασε στους ενδιαφερόμενους τη σύγχρονη συνεδριακή Ελλάδα και ενημέρωσε για τις εξελίξεις των Ολυμπιακών Αγώνων.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024