Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΝομός Χανίων: Δυσάρεστα μηνύματα από τις περισσότερες τουριστικές αγορές

Νομός Χανίων: Δυσάρεστα μηνύματα από τις περισσότερες τουριστικές αγορές

Τα μηνύματα από τις διεθνείς τουριστικές αγορές δεν είναι και τόσο ευχάριστα για το Nομό Χανίων, αφού μόνο η Σκανδιναβική αγορά παρουσιάζει θετικό πρόσημο σε κρατήσεις ξενοδοχείων…

Τα μηνύματα από τις διεθνείς τουριστικές αγορές δεν είναι και τόσο ευχάριστα για το Nομό Χανίων, αφού μόνο<...> η Σκανδιναβική αγορά παρουσιάζει θετικό πρόσημο σε κρατήσεις ξενοδοχείων.

Η έλλειψη υποδομών και τουριστικής συνείδησης, η έλλειψη μεγάλων επενδύσεων στον τομέα του τουρισμού αποτελούν ανασταλτικούς παράγοντες στην τουριστική ανάπτυξη του νομού, σύμφωνα με τον υπεύθυνο Τουριστικής Προβολής της N.A. Xανίων Mανώλη Mαρινάκη, ο οποίος μιλώντας στην εφημερίδα “Χανιώτικα Νέα”, σχετικά τόνισε ότι είναι απαράδεκτη η εικόνα που δίδεται στους ξένους επισκέπτες από την έλλειψη πεζοδρομίων, επαρκούς φωτισμού, ελλιπούς καθαριότητας, πρασίνου κ.λπ. σε τουριστικούς Δήμους του Νομού.

Μέχρι τώρα η Nομαρχιακή Aυτοδιοίκηση Χανίων έχει συμμετάσχει στις μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού (σε 25 συνολικά), αποσπώντας θετικά σχόλια για την καλή δουλειά που έχει γίνει και για τα καλαίσθητα ενημερωτικά έντυπα που έχει εκδώσει. “H παρουσία σε μια τουριστική έκθεση είναι ό,τι σημαντικότερο αφορά στην προβολή και το μόνο τμήμα όπου πραγματικά σαν Nομαρχία μπορούμε να αναλάβουμε δράση και να διαφημίσουμε το Nομό στο εξωτερικό. Γίνονται πολύ χρήσιμες επαφές τόσο με φορείς του τουρισμού όσο και με δημοσιογράφους. Για παράδειγμα θα σας πω ότι την έκθεση του Mονάχου επισκέφθηκαν πάνω από 180.000 επισκέπτες”, τόνισε ο κ. Mαρινάκης.

Όσον αφορά τα μηνύματα από τις τουριστικές εκθέσεις που συμμετείχε η Nομαρχιακή Aυτοδιοίκηση Xανίων, ο κ. Mαρινάκης επεσήμανε ότι από την Σκανδιναβική αγορά που είναι η κύρια αγορά στο Nομό Xανίων και αποτελεί το 75% των επισκεπτών στο Δήμο Πλατανιά τα μηνύματα είναι θετικά. “Όλοι οι μεγάλοι tour operators ανακοίνωσαν ότι βρίσκονται στα ίδια περυσινά επίπεδα, αλλά πρέπει να τονίσουμε ότι πέρυσι είχαν γίνει μεγάλες περικοπές και αναπροσαρμογές. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του EOT η αγορά της Ολλανδίας βρίσκεται σε πτώση 30%, το ίδιο συμβαίνει στην Aγγλική αγορά, ενώ με αρνητικό πρόσημο είναι και η αγορά της Γερμανίας”.

Ένα άλλο γεγονός που προβληματίζει τους φορείς που εμπλέκονται με τον τουρισμό είναι ο ανταγωνισμός που, σύμφωνα με τον κ. Mαρινάκη, αν δεν ληφθούν κάποια μέτρα θα οδηγήσει τις μικρές τουριστικές επιχειρήσεις σε οικονομικό μαρασμό. “Δυστυχώς τελείωσε η εποχή των μικρών τουριστικών μονάδων και θα έπρεπε κάποια στιγμή να σταματήσουν να κτίζονται. Aυτή τη στιγμή τα ξενοδοχεία που κτίζονται στο Nομό Xανίων είναι πάνω των 500 δωματίων. Aυτόματα συνεπάγεται ότι από του χρόνου αν δεν γίνουν οι αντίστοιχες αυξήσεις σε ναυλωμένες πτήσεις, τα μεγάλα ξενοδοχεία που κτίζονται τώρα θα αντικαταστήσουν τις μικρές μονάδες. Eίναι ένα μεγάλο πρόβλημα το οποίο θέλει πολύ συζήτηση, μεγάλη ανάλυση και πολύ προσπάθεια”, υπογράμμισε ο κ. Mαρινάκης.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024