Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Εγκρίθηκαν 124 προτάσεις για έργα ψηφιοποίησης και κατασκευής portal στον τομέα του πολιτισμού και τουρισμού

Θοδωρής Κουμέλης - 08 Μάρτιος 2004, 00:00

Εγκρίθηκαν 124 προτάσεις, συνολικού προϋπολογισμού 8,93 εκατ. Ευρώ στον τομέα του πολιτισμού -τουρισμού (πρόσκληση 78), για έργα ψηφιοποίησης και κατασκευής portal...

Εγκρίθηκαν 124 προτάσεις, συνολικού προϋπολογισμού 8,93 εκατ. Ευρώ στον τομέα του πολιτισμού-τουρισμού (πρόσκληση 78), για έργα ψηφιοποίησης<...>

και κατασκευής portal, στο πλαίσιο της υλοποίησης του Περιφερειακού Προγράμματος για την Κοινωνία της Πληροφορίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.

Οι υποβληθείσες προτάσεις ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, αφού κάλυψαν το διαθέσιμο προϋπολογισμό της πρόσκλησης (περίπου 9εκατ. ευρώ) πάνω από τρεις φορές. Στόχος της πρόσκλησης ήταν η ανάπτυξη συστημάτων αξιοποίησης του πολιτιστικού και τουριστικού περιεχομένου, η παρακολούθηση και προστασία των πολιτιστικών πόρων, η προώθηση του πολιτιστικού και τουριστικού προϊόντος και γενικότερα η διάσωση και ανάδειξη του ελληνικού πολιτισμικού και τουριστικού αποθέματος της χώρας.

Τα έργα που θα υλοποιηθούν αφορούν τρεις κατηγορίες ενεργειών. Η πρώτη είναι οριζόντιου χαρακτήρα, αφορά σε όλες τις περιφέρειες και σχετίζεται με τη δημιουργία πλατφόρμας (κελύφους) που θα αποτελεί τη βάση για την υλοποίηση της κάθε δικτυακής πύλης. Οι άλλες δύο αφορούν στη συλλογή, ψηφιοποίηση και τεκμηρίωση πολιτιστικού υλικού και τουριστικού προϊόντος και στη δημιουργία δικτυακής πύλης, ανάπτυξη και διαχείριση ψηφιακού περιεχομένου.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top