Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Εκλογές

Κλίμα αισιοδοξίας για καλύτερες μέρες στον τουριστικό κλάδο διακατέχει τους τουριστικούς φορείς

Θοδωρής Κουμέλης - 09 Μάρτιος 2004, 00:00

Μετά την ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης, οι τουριστικοί φορείς εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για την πορεία του ελληνικού τουρισμού περιμένοντας ταυτόχρονα την υλοποίηση των εξαγγελιών της νεοεκλεγείσας κυβέρνησης...

Μετά την ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης, οι τουριστικοί φορείς εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για την πορεία του ελληνικού τουρισμού περιμένοντας ταυτόχρονα την<...>

υλοποίηση των εξαγγελιών της νεοεκλεγείσας κυβέρνησης. Όπως δήλωσαν προσβλέπουν στη δημιουργία υπουργείου Τουρισμού με αυξημένες αρμοδιότητες, και σε αλλαγή του πολιτικού σκηνικού της χώρας με την ανάληψη της κυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία.

Συγκεκριμένα, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος (ΞΕΕ), ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΠΟΕΤ) επισήμαναν το σοβαρό ενδιαφέρον της Νέας Δημοκρατίας για τον τουρισμό, όπως αυτό `μεταφράζεται` κυρίως στην εξαγγελία της για ίδρυση υπουργείου Τουρισμού, αναμένοντας την ακριβή μορφή με την οποία θα λειτουργήσει το νέο σχήμα και φυσικά τις αρμοδιότητες που αυτό θα έχει.

Κοινή συνισταμένη των τουριστικών φορέων είναι η διαπίστωση ότι ο ελληνικός τουρισμός δεν είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, με τις προοπτικές βελτίωσης του να παραμένουν ωστόσο ισχυρές.

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Σταύρος Ανδρεάδης, θα προσφέρει κάθε βοήθεια στη νέα κυβέρνηση, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι ο ελληνικός τουρισμός μπορεί να γνωρίσει καλύτερες μέρες. Είπε ότι υπάρχει μεγάλη προσδοκία των τουριστικών επιχειρηματιών πως θα γίνουν βήματα προς τα εμπρός, ενώ όσον αφορά την εξαγγελθείσα ίδρυση υπουργείου Τουρισμού, υπογράμμισε ότι αυτή η εξέλιξη θα είναι θετική.

Ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Γεράσιμος Φωκάς επεσήμανε πως ο κλάδος αναμένει την εφαρμογή των εξαγγελιών της νέας κυβέρνησης κάνοντας λόγο για μια πολύ κρίσιμη περίοδο με συσσωρευμένα προβλήματα. Πεποίθηση και του κ. Φωκά είναι ότι η προεκλογική εξαγγελία για υπουργείο Τουρισμού κινείται προς την σωστή κατεύθυνση, ωστόσο μένει να καθοριστούν οι αρμοδιότητες που θα αυτό έχει.

Από την πλευρά των τουριστικών πρακτόρων, ο πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ Γιάννης Ευαγγέλου σημείωσε το σοβαρό ενδιαφέρον της Νέας Δημοκρατίας για τον τουρισμό, όπως αυτό αποτυπώνεται στο πρόγραμμα της και εξέφρασε την ελπίδα αυτό να υλοποιηθεί. Ζήτησε τη χάραξη μακροχρόνιας στρατηγικής, ενώ ένα από τα πιο άμεσα θέματα που χρήζουν ρύθμισης, όπως είπε, είναι η προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό. Εξέφρασε ακόμα την ελπίδα ότι το υπουργείο Τουρισμού θα έχει διευρυμένες αρμοδιότητες, προκειμένου, όπως είπε, να απεμπλακούν οι παρεμβολές από άλλα υπουργεία.

Τέλος, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Τουρισμού (ΠΟΕΤ) χαιρέτισε το γεγονός ότι εκλέχτηκε σταθερή κυβέρνηση.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top