Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

ΣΕΤΕ: Όχι στο τέλος διαφήμισης υπέρ Δήμων από τις τουριστικές επιχειρήσεις

Βίκυ Καραντζαβέλου - 25 Οκτώβριος 1999, 00:00

Ο ΣΕΤΕ<.>

, Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, με επιστολή που έστειλε προς τον υφυπουργό Οικονομικών, κ. Γ. Δρυ, ζητά την απαλλαγή των τουριστικών επιχειρήσεων από την καταβολή του τέλους 6% υπέρ των Δήμων για κάθε διαφήμιση που γίνεται με οποιονδήποτε τρόπο και μορφή.
Ο ΣΕΤΕ αναφέρει ότι "Πιστεύουμε ότι οι τουριστικές επιχειρήσεις πρέπει να απαλλαγούν παντελώς από την καταβολή αυτού του τέλους διότι τα έξοδα που οι τουριστικές επιχειρήσεις χαρακτηρίζουν ως δαπάνες διαφήμισης είναι τα διάφορα έξοδα όπως φίλμ, slides, για έντυπα όπως τα προσπέκτους τους που προορίζονται στην μεγάλη τους πλειοψηφία και έχουν αποδέκτες πιθανούς πελάτες του εξωτερικού, τα έξοδα για καταχωρίσεις στις μπροσούρες των tour operators, και τέλος τα έξοδα συμμετοχής σε εκθέσεις του εξωτερικού".
Η βιομηχανία του τουρισμού στην Ελλάδα έχει εξαγωγικό χαρακτήρα και είναι άδικο να καλείται να πληρώνει τέλη, και μάλιστα στον Δήμο που είναι η έδρα της Επιχείρησης και όχι στον Δήμο που δραστηριοποιούνται οι τουριστικές επιχειρήσεις για το σύνολο της διαφημιστικής της δραστηριότητας, όταν ελάχιστη από αυτή στοχεύει στο εσωτερικό της χώρας, συνεχίζει η επιστολή του ΣΕΤΕ.
Κλείνοντας, η επιστολή παροτρύνει στον κ. Δρυ να εξετάσει την κατάθεση τροπολογίας η οποία θα απαλλάξει τις τουριστικές επιχειρήσεις από την υποχρεωτική καταβολή αυτού του τέλους.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top