Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΓια ένα ακόμα μήνα οι αιτήσεις για την ενίσχυση από το ΠΕΠ Θεσσαλίας

Για ένα ακόμα μήνα οι αιτήσεις για την ενίσχυση από το ΠΕΠ Θεσσαλίας

Μέχρι και τον ερχόμενο μήνα θα μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους για συμμετοχή στον δεύτερο κύκλο ενίσχυσης από τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα (ΠΕΠ) όσες μικρομεσαίες επιχειρήσεις του Νομού Καρδίτσας […]

Μέχρι και τον ερχόμενο μήνα θα μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους για συμμετοχή στον δεύτερο κύκλο ενίσχυσης<...> από τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα (ΠΕΠ) όσες μικρομεσαίες επιχειρήσεις του Νομού Καρδίτσας δραστηριοποιούνται στους τομείς της μεταποίησης και του τουρισμού.

Σε τοπικό επίπεδο, η υποβολή αιτήσεων, αλλά και η παροχή πληροφοριών προς τους ενδιαφερόμενους, μπορεί να γίνεται στο κατάστημα της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας και μέχρι και τις 23 Απριλίου που λήγει η σχετική προθεσμία αναμένεται να υπάρξει ένα αρκετά ζωηρό ενδιαφέρον.

Πρόκειται για την υλοποίηση του δεύτερου κύκλου προκήρυξης για την ενίσχυση των ΜΜΕ στο πλαίσιο του ΚΠΣ 2000-2006. Για την Περιφέρεια Θεσσαλίας το ποσοστό ενίσχυσης για τις επιχειρήσεις που θα επιλεχθούν θα κυμαίνεται στο 40%. Στόχος, πάντως, της ενίσχυσης αυτής είναι η προώθηση της ανταγωνιστικότητας και της καινοτομίας στους προαναφερθέντες τομείς της μεταποίησης και του τουρισμού.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλες τις υφιστάμενες μεταποιητικές και τουριστικές επιχειρήσεις, αναλογικά με τα χαρακτηριστικά που διέπουν την κάθε γεωγραφική ενότητα, όπου υποδιαιρείται η ελληνική επικράτεια για τις ανάγκες του προγράμματος.

Τα όρια του επιχορηγούμενου προϋπολογισμού για την ενίσχυση των υφιστάμενων επιχειρήσεων κυμαίνονται από 10.000 (ελάχιστο) έως 350.000 (μέγιστο) ευρώ και για τους δύο τομείς, κατά περίπτωση. Απαραίτητη δε προϋπόθεση αποτελεί η συμμετοχή του δυνητικού δικαιούχου με ίδια κεφάλαια που καλύπτουν τουλάχιστον το 30% της υπό ενίσχυση πρότασης.

Μεταξύ των επιλέξιμων κατηγοριών είναι και τουριστικές επιχειρήσεις, όπως ορισμένες κατηγορίες τουριστικών καταλυμάτων, επιχειρήσεις εκμετάλλευσης εγκαταστάσεων ειδικής τουριστικής υποδομής, τουριστικά γραφεία, οδικές μεταφορές και ναυλομεσιτικά γραφεία.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024