Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΗ SAS χωρίζεται σε τρεις εταιρίες με στόχο την εξοικονόμηση κόστους

Η SAS χωρίζεται σε τρεις εταιρίες με στόχο την εξοικονόμηση κόστους

Το Διοικητικό Συμβούλιο της SAS αποφάσισε να χωρίσει την Scandinavian Airlines σε τρεις ανεξάρτητες εταιρίες με βάση τις χώρες που απαρτίζουν την SAS, Δανία, Νορβηγία και Σουηδία, με σκοπό να […]

Το Διοικητικό Συμβούλιο της SAS αποφάσισε να χωρίσει την Scandinavian Airlines σε τρεις ανεξάρτητες εταιρίες με βάση<...> τις χώρες που απαρτίζουν την SAS, Δανία, Νορβηγία και Σουηδία, με σκοπό να γίνουν πιο ανταγωνιστικές και να ανταποκριθούν στις τοπικές αγορές. Επίσης, με στόχο να επιτευχθεί όσο το δυνατό καλύτερη εφαρμογή του Σχεδίου Δράσης της εταιρίας για το 2005, το Διοικητικό Συμβούλιο πήρε τη στρατηγική απόφαση να προχωρήσει σε μέτρα περικοπών εξόδων. Το σύνολο, πάντως, των δραστηριοτήτων του SAS Group θα παραμείνει ανέπαφο.

Η Braathens θα ενσωματωθεί με την Norwegian SAS και θα μετονομασθεί σε SAS Braathens. Αυτή η αλλαγή απαιτεί νέα συμβόλαια με τους Νορβηγούς πιλότους και το ιπτάμενο προσωπικό. To Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε επίσης, να δημιουργήσει εξ ολοκλήρου ιδιόκτητες θυγατρικές εταιρίες της Κοινοπραξίας SAS στην Δανία και τη Σουηδία, ώστε να διεκπεραιώνουν όλες τις δραστηριότητες στις χώρες αυτές που παλαιότερα έκαναν διάφορα περιφερειακά τμήματα. Οι διηπειρωτικές δραστηριότητες του SAS Group θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται από την κοινοπραξία της SAS. Η αναδιάρθρωση αυτή αναμένεται να εξοικονομήσει για το 2005, 1,87 δισ. δολάρια Αμερικής.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024