Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΜε επιτυχία διεξήχθη η άσκηση για την αντιμετώπιση ατυχήματος αεροσκάφους στο αεροδρόμιο της Αθήνας

Με επιτυχία διεξήχθη η άσκηση για την αντιμετώπιση ατυχήματος αεροσκάφους στο αεροδρόμιο της Αθήνας

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η ευρείας κλίμακας άσκηση που διοργάνωσε ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, Ελευθέριος Βενιζέλος, στο πλαίσιο της πρακτικής που ακολουθεί να διοργανώνει ασκήσεις αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης σε […]

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η ευρείας κλίμακας άσκηση που διοργάνωσε ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, Ελευθέριος Βενιζέλος, στο πλαίσιο της πρακτικής που ακολουθεί<...> να διοργανώνει ασκήσεις αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης σε ετήσια βάση ώστε να διασφαλίζεται το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης, ετοιμότητας και συντονισμού του ανθρώπινου δυναμικού του αεροδρομίου και όλων των εμπλεκομένων φορέων.

Η άσκηση είχε αντικείμενο την αντιμετώπιση έκτακτης ανάγκης και συγκεκριμένα ατύχημα αεροσκάφους, εκτός του αεροδρομίου. Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε ότι αεροσκάφος, κατά τη διάρκεια της προσέγγισής του στο Ελευθέριος Βενιζέλος, εκπέμπει σήμα κινδύνου και επιχειρεί προσθαλάσσωση ανοιχτά του κόλπου του Πόρτο Ράφτη. Κατά την πτώση στη θάλασσα, η πτέρυγα αποκολλάται καταστρέφοντας το αεροσκάφος, το οποίο στη συνέχεια βυθίζεται στα αβαθή, προκαλώντας το θάνατο 33 από τους 55 επιβαίνοντες. Πάντα βάσει του σεναρίου της άσκησης, ο Πύργος Ελέγχου κινητοποιεί αμέσως το Εθνικό Κέντρο Συντονισμού Έρευνας & Διάσωσης το οποίο με τη σειρά του αναλαμβάνει το συντονισμό της έρευνας και της διάσωσης από θαλάσσης και αέρος γύρω από το σημείο της πτώσης. Το σενάριο προβλέπει ότι το λιμάνι του Πόρτο Ράφτη αποκλείεται από δυνάμεις της ΕΛΑΣ, οι οποίες δημιουργούν ζώνη ασφαλείας για τη διευκόλυνση των δυνάμεων που θα φθάσουν στο σημείο για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Στην άσκηση συμμετείχαν πάνω από 400 άτομα ενώ οι φορείς που πήραν μέρος είναι ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, οι Ολυμπιακές Αερογραμμές, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η Αστυνομία, το Εθνικό Κέντρο Συντονισμού Έρευνας & Διάσωσης, το Λιμενικό Σώμα, το ΕΚΑΒ, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και η Νομαρχία Ανατολικής Αττικής οι οποίοι δοκίμασαν τις μεταξύ τους επικοινωνίες, τις διαδικασίες και το μηχανισμό συντονισμού που απαιτείται για την αποτελεσματική αντιμετώπιση μιας κατάστασης έκτακτης ανάγκης..

Η άσκηση γενικά πήγε πολύ καλά και στο επόμενο στάδιο θα ακολουθήσει η λεπτομερής αξιολόγησή της από τις ειδικές ομάδες αξιολόγησης που έχουν ορισθεί προκειμένου να εξαχθούν τα αναλυτικά συμπεράσματα.

Ανάλογες ασκήσεις που διεξάγει σε τακτική βάση ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς, αξιολογούν την αποτελεσματικότητα των προβλεπόμενων διαδικασιών και διασφαλίζουν το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης όλων των εμπλεκόμενων φορέων και την επαρκή προετοιμασία των συμμετεχόντων για την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024