Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΟι επιθέσεις στη Μαδρίτη δεν πρέπει να έχουν επιπτώσεις στον τουρισμό

Οι επιθέσεις στη Μαδρίτη δεν πρέπει να έχουν επιπτώσεις στον τουρισμό

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (WTO – ΠΟΤ), πιστεύει ότι οι πρόσφατες επιθέσεις στη Μαδρίτη δεν θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις στον τουρισμό της χώρας…

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (WTO – ΠΟΤ), πιστεύει ότι οι πρόσφατες επιθέσεις στη Μαδρίτη δεν θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις στον<...> τουρισμό της χώρας. Υπενθυμίζουμε ότι η Ισπανία και συγκεκριμένα η Μαδρίτη φιλοξενούν τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού από το 1976.

“Είναι ακόμα πολύ νωρίς για να αξιολογήσουμε την κατάσταση, αλλά δεν πιστεύουμε ότι θα είναι τόσο δραματική”, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΠΟΤ κ. Francesco Frangialli μετά τη λήξη της διεθνούς έκθεσης τουρισμού του Βερολίνου, ITB, και συνέχισε τονίζοντας ότι “ήταν μια επίθεση ενάντια στην Ισπανική δημοκρατία και των κατοίκων της Μαδρίτης, όχι ενάντια στον Ισπανικό τουρισμό ή τους ξένους τουρίστες”.

Επίσης, είπε ότι οι επιθέσεις τον Οκτώβριο του 2002, στο νυκτερινό κέντρο του Μπαλί που είχαν σκοτώσει 202 ανθρώπους ή οι άλλες παρόμοιες επιθέσεις στην Κένυα και την Τυνησία, που είχαν ως στόχο τους ξένους επισκέπτες, δεν μπορούν να συγκριθούν με την επίθεση στην Ισπανία γιατί είναι διαφορετικές.

“Το Πάσχα είναι μια πολύ σπουδαία εβδομάδα στην Ισπανία, αλλά είμαστε μακριά από την καλοκαιρινή περίοδο και το φαινόμενο των κρατήσεων της τελευταίας στιγμής είναι πολύ σημαντικό. Έτσι οι τουρίστες έχουν ακόμα πολύ καιρό μέχρι να διαλέξουν προορισμό για τις διακοπές τους.

Η Ισπανία, ο δεύτερος προορισμός διακοπών του κόσμου μετά τη Γαλλία, δέχθηκε 52,5 εκατ. τουρίστες το 2003, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξεως του 0,3%, ενώ παράλληλα αύξησε τα έσοδα από τον τουρισμό κατά 3,7% φθάνοντας τα 36,9 δισ. Ευρώ.

“Είμαστε πεπεισμένοι ότι η Ισπανική τουριστική βιομηχανία έχει την ικανότητα να ξεπεράσει αυτή την έκρηξη. Ο Ισπανικός τουρισμός έχει αλλάξει κατά πολύ την τελευταία δεκαετία, έχει διαφοροποιηθεί, και είναι λιγότερο εύθραυστος. Η Ισπανία δεν είναι πια ο προορισμός της `θάλασσας, του ηλίου, και της άμμου`, αλλά είναι ένας ισχυρός παίχτης στην διεθνή αγορά, με αναπτυσσόμενο συνεδριακό τουρισμό, πολιτισμό, γαστρονομία, και προσκυνητικό τουρισμό. Οι τουρίστες επισκέπτονται τη χώρα όλο το χρόνο και όχι μόνο το καλοκαίρι, όπως επίσης και κατά τη διάρκεια σημαντικών γεγονότων όπως αυτό της Βαρκελώνης, που αναμένεται να προσελκύσει περίπου 5 εκατ. επισκέπτες”.

Συνεχίζοντας ο κ. Frangialli είπε ότι “Υπάρχουν ενδείξεις ότι αυτό το γεγονός έγινε τη στιγμή που η γενική κατάσταση βελτιωνόταν. Οι επιπτώσεις της επίθεσης δεν πρέπει να εμποδίσουν τις θετικές τάσεις. Πρέπει να καθυστερήσουμε και να μειώσουμε τις επιπτώσεις σταδιακά, και πιστεύουμε ότι ήδη ανακάμπτουμε και γυρίζουμε στην τάση του 4 ή 5%. Ο ΠΟΤ αναγνωρίζει ότι οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, οι ολιγοήμερες επισκέψεις και ο εσωτερικός τουρισμός είναι τάσεις που αναπτύσσονται. Σύμφωνα με τους διοργανωτές της ITB δεν υπάρχουν σημαντικές ακυρώσεις για την Ισπανία από τους tour operators για αυτό το καλοκαίρι. Επίσης, πολλοί τουρίστες θα έρθουν μεμονωμένα στην Ισπανία, με δικά τους μέσα μεταφοράς, παίρνοντας την απόφαση για το ταξίδι αρκετά αργά, τον Μάιο ή τον Ιούνιο, ή ακόμα και λίγες μέρες πριν ξεκινήσουν”.

Η ανακοίνωση του ΠΟΤ τονίζει ότι η έκθεση ITB επιβεβαίωσε την άποψη του ΠΟΤ που δημοσιεύθηκε στο “World Tourism Barometer”, και που αναφέρει ότι ο διεθνής τουρισμός θα ανακάμψει το 2004 μετά από μια τρίχρονη περίοδο κρίσεων και αβεβαιότητας.

“Πρωτοφανής συνένωση και συμφωνία υπήρξε στην τουριστική βιομηχανία της χώρας κατά τη διάρκεια της έκθεσης ITB, που θύμισε την ανθρώπινη διάσταση του τουρισμού. Δεν θα επιτρέψουμε στους τρομοκράτες και στο κακό να επιτύχουν να ξαναφέρουν τον φόβο και την αβεβαιότητα στην τουριστική αγορά που ανακάμπτει”, είπε χαρακτηριστικά.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024