Τελευταία νέα
ΑρχικήΠεριβάλλονΦορείςWWF: Προσοχή στον ανεξέλεγκτο τουρισμό στη Μεσόγειο

WWF: Προσοχή στον ανεξέλεγκτο τουρισμό στη Μεσόγειο

Η ανεξέλεγκτη ανάπτυξη του τουρισμού στη Μεσόγειο θα προκαλέσει ανεπανόρθωτες βλάβες σε περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές, σύμφωνα με έκθεση του WWF που παρουσιάστηκε σε διεθνές συνέδριο για τον τουρισμό στο Βερολίνο […]

Η ανεξέλεγκτη ανάπτυξη του τουρισμού στη Μεσόγειο θα προκαλέσει ανεπανόρθωτες βλάβες σε<...> περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές, σύμφωνα με έκθεση του WWF που παρουσιάστηκε σε διεθνές συνέδριο για τον τουρισμό στο Βερολίνο στο πλαίσιο της ITB 2004. Το WWF κάλεσε τις τουριστικές επιχειρήσεις να σχεδιάσουν τις μελλοντικές τους επενδύσεις με γνώμονα την αειφόρο τουριστική ανάπτυξη.

Ο τουρισμός αποτελεί βασικό άξονα της ανάπτυξης των μεσογειακών χωρών, αλλά η ανεξέλεγκτη δόμηση και η έλλειψη περιβαλλοντικού σχεδιασμού έχει προκαλέσει σημαντικά προβλήματα, όπως η αποψίλωση των δασών, η ρύπανση των θαλάσσιων υδάτων και η υπερκατανάλωση πόσιμου ύδατος.

Ο Paolo Guglielmi, επικεφαλής του Marine Unit Mediterranean Programme Office δήλωσε ότι “αν δεν λάβουμε υπόψη την αειφόρο τουριστική ανάπτυξη, σύντομα ο περιβαλλοντικός και πολιτιστικό πλούτος των μεσογειακών χωρών θα αλλοιωθεί”.

Το WWF προσκαλεί τον προσεχές Μάιο όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (τράπεζες, ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, τουριστικά γραφεία) σε διεθνές συνέδριο με στόχο την εξαγωγή κοινής συμφωνίας για την τήρηση περιβαλλοντικών όρων στο μελλοντικό τουριστικό σχεδιασμό.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024