Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

WWF: Προσοχή στον ανεξέλεγκτο τουρισμό στη Μεσόγειο

Θοδωρής Κουμέλης - 23 Μάρτιος 2004, 00:00

Η ανεξέλεγκτη ανάπτυξη του τουρισμού στη Μεσόγειο θα προκαλέσει ανεπανόρθωτες βλάβες σε<...>

περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές, σύμφωνα με έκθεση του WWF που παρουσιάστηκε σε διεθνές συνέδριο για τον τουρισμό στο Βερολίνο στο πλαίσιο της ITB 2004. Το WWF κάλεσε τις τουριστικές επιχειρήσεις να σχεδιάσουν τις μελλοντικές τους επενδύσεις με γνώμονα την αειφόρο τουριστική ανάπτυξη.

Ο τουρισμός αποτελεί βασικό άξονα της ανάπτυξης των μεσογειακών χωρών, αλλά η ανεξέλεγκτη δόμηση και η έλλειψη περιβαλλοντικού σχεδιασμού έχει προκαλέσει σημαντικά προβλήματα, όπως η αποψίλωση των δασών, η ρύπανση των θαλάσσιων υδάτων και η υπερκατανάλωση πόσιμου ύδατος.

Ο Paolo Guglielmi, επικεφαλής του Marine Unit Mediterranean Programme Office δήλωσε ότι “αν δεν λάβουμε υπόψη την αειφόρο τουριστική ανάπτυξη, σύντομα ο περιβαλλοντικός και πολιτιστικό πλούτος των μεσογειακών χωρών θα αλλοιωθεί”.

Το WWF προσκαλεί τον προσεχές Μάιο όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (τράπεζες, ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, τουριστικά γραφεία) σε διεθνές συνέδριο με στόχο την εξαγωγή κοινής συμφωνίας για την τήρηση περιβαλλοντικών όρων στο μελλοντικό τουριστικό σχεδιασμό.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top