Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Συγχώνευση ΕΟΤ και υπουργείου συνιστά ο τέως γ.γ Τουρισμού Δημήτρης Γεωργαράκης

Θοδωρής Κουμέλης - 24 Μάρτιος 2004, 00:00

Τις επικείμενες αλλαγές στο τουριστικό σκηνικό της χώρας με την ανάληψη της κυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία και τις δεσμεύσεις<...>

του πρωθυπουργού για την άσκηση νέας τουριστικής πολιτικής, σχολίασε μιλώντας στο GBC και στην εκπομπή Business & Travel ο τέως γενικός γραμματέας τουρισμού κ. Δημήτρης Γεωργαράκης.

Ο κ. Γεωργαράκης διατύπωσε τις επιφυλάξεις του για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου και την επανίδρυση του υπουργείου Τουρισμού υποστηρίζοντας ότι θα είναι αρκετά δύσκολη η συγκέντρωση των αρμοδιοτήτων σε έναν ενιαίο διοικητικό φορέα. Προσέθεσε δε στον Χάρη Ντιγριντάκη ότι είναι απαραίτητη η στέγαση όλων των υπηρεσιών σε ένα κτίριο ούτως ώστε να μπορέσουν να ξεπεραστούν οι διοικητικοί σκόπελοι που προκύπτουν από την διασπορά των τουριστικών φορέων.

Επιπρόσθετα, ο τέως γενικός γραμματέας τουρισμού μιλώντας στην εκπομπή του GBC-συνέστησε την συγχώνευση των αρμοδιοτήτων του ΕΟΤ και του υπουργείου Τουρισμού. Παράλληλα, πρότεινε την απόσπαση ενός κομματιού από την υπηρεσία αυτή, το οποίο θα συνιστά την ΕΟΤ Α.Ε. και θα προωθεί τα θέματα προβολής και διαφήμισης. Ο κ. Γεωργαράκης σημείωσε ακόμη ότι η τουριστική φυσιογνωμία μιας χώρας διαμορφώνεται από την ποιότητα του προϊόντος της και την προβολή του, παραδεχόμενος πάντως ότι χάθηκε η προολυμπιακή περίοδος. Καταλήγοντας συμπλήρωσε: “Είναι καθήκον της τουριστικής ηγεσίας να προσδιορίσει το πεδίο στο οποίο πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση αυτή τη στιγμή, ούτως ώστε να υπάρξει θετική ανταπόκριση από τις διεθνείς αγορές ειδικά εν όψει της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων”.

Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Σπύρος Διβάνης μιλώντας στον Χάρη Ντιγριντάκη επισήμανε ότι οι αρμόδιοι φορείς δεν διενεργούν τις απαραίτητες κινήσεις ούτως ώστε να συνδεθεί ο τουρισμός με τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σημείωσε ωστόσο ότι η αποτελεσματικότητα της προβολής περιορίζεται και από τις παγκόσμιες συνθήκες τρομολαγνείας και φόβου.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top