Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυγχώνευση ΕΟΤ και υπουργείου συνιστά ο τέως γ.γ Τουρισμού Δημήτρης Γεωργαράκης

Συγχώνευση ΕΟΤ και υπουργείου συνιστά ο τέως γ.γ Τουρισμού Δημήτρης Γεωργαράκης

Τις επικείμενες αλλαγές στο τουριστικό σκηνικό της χώρας με την ανάληψη της κυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία και τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού για την άσκηση νέας τουριστικής πολιτικής, σχολίασε μιλώντας […]

Τις επικείμενες αλλαγές στο τουριστικό σκηνικό της χώρας με την ανάληψη της κυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία και τις δεσμεύσεις<...> του πρωθυπουργού για την άσκηση νέας τουριστικής πολιτικής, σχολίασε μιλώντας στο GBC και στην εκπομπή Business & Travel ο τέως γενικός γραμματέας τουρισμού κ. Δημήτρης Γεωργαράκης.

Ο κ. Γεωργαράκης διατύπωσε τις επιφυλάξεις του για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου και την επανίδρυση του υπουργείου Τουρισμού υποστηρίζοντας ότι θα είναι αρκετά δύσκολη η συγκέντρωση των αρμοδιοτήτων σε έναν ενιαίο διοικητικό φορέα. Προσέθεσε δε στον Χάρη Ντιγριντάκη ότι είναι απαραίτητη η στέγαση όλων των υπηρεσιών σε ένα κτίριο ούτως ώστε να μπορέσουν να ξεπεραστούν οι διοικητικοί σκόπελοι που προκύπτουν από την διασπορά των τουριστικών φορέων.

Επιπρόσθετα, ο τέως γενικός γραμματέας τουρισμού μιλώντας στην εκπομπή του GBC-συνέστησε την συγχώνευση των αρμοδιοτήτων του ΕΟΤ και του υπουργείου Τουρισμού. Παράλληλα, πρότεινε την απόσπαση ενός κομματιού από την υπηρεσία αυτή, το οποίο θα συνιστά την ΕΟΤ Α.Ε. και θα προωθεί τα θέματα προβολής και διαφήμισης. Ο κ. Γεωργαράκης σημείωσε ακόμη ότι η τουριστική φυσιογνωμία μιας χώρας διαμορφώνεται από την ποιότητα του προϊόντος της και την προβολή του, παραδεχόμενος πάντως ότι χάθηκε η προολυμπιακή περίοδος. Καταλήγοντας συμπλήρωσε: “Είναι καθήκον της τουριστικής ηγεσίας να προσδιορίσει το πεδίο στο οποίο πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση αυτή τη στιγμή, ούτως ώστε να υπάρξει θετική ανταπόκριση από τις διεθνείς αγορές ειδικά εν όψει της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων”.

Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Σπύρος Διβάνης μιλώντας στον Χάρη Ντιγριντάκη επισήμανε ότι οι αρμόδιοι φορείς δεν διενεργούν τις απαραίτητες κινήσεις ούτως ώστε να συνδεθεί ο τουρισμός με τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σημείωσε ωστόσο ότι η αποτελεσματικότητα της προβολής περιορίζεται και από τις παγκόσμιες συνθήκες τρομολαγνείας και φόβου.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024