Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Μανώλης Κεφαλογιάννης

Λιμάνια, ακτοπλοΐα, κρουαζιέρες, γιώτινγκ έχουν ελπίδες αναβάθμισης και ανάδειξης

Βίκυ Καραντζαβέλου - 24 Μάρτιος 2004, 00:00

Βελτιώσεις λιμενικών υποδομών, διασφάλιση του κοινωνικού χαρακτήρα της ακτοπλοΐας και ενίσχυση της κρουαζιέρας και του θαλάσσιου τουρισμού γενικότερα εξήγγειλε ο νέος υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλης Κεφαλογιάννης μεταξύ άλλων στις προγραμματικές δηλώσεις του στη Βουλή...

Βελτιώσεις λιμενικών υποδομών, διασφάλιση του κοινωνικού χαρακτήρα της ακτοπλοΐας και ενίσχυση<...>

της κρουαζιέρας και του θαλάσσιου τουρισμού γενικότερα εξήγγειλε ο νέος υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλης Κεφαλογιάννης μεταξύ άλλων στις προγραμματικές δηλώσεις του στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κεφαλογιάννης υποσχέθηκε βελτίωση λιμενικής υποδομής με την κατασκευή επιβατικών σταθμών στα λιμάνια, ανάλογων εκείνων που υπάρχουν στα αεροδρόμια και καλύτερη σύνδεση των λιμανιών με τις τοπικές αστικές λειτουργίες. Σχετικά με τα θέματα της ακτοπλοΐας η κυβέρνηση θα φροντίσει για τη διασφάλιση του κοινωνικού χαρακτήρα της ακτοπλοΐας με τακτικά δρομολόγια καθ` όλη τη διάρκεια του έτους, μέσω κρατικής επιδότησης του επιπλέον κόστους που θα προκύπτει από το μειοδοτικό διαγωνισμό της γραμμής και κατάργηση του επίναυλου του 3% που υπεβλήθη στα εισιτήρια των βιώσιμων γραμμών.

Τέλος ο κ. Κεφαλογιάννης υποσχέθηκε ενίσχυση του υποβαθμισμένου κλάδου της κρουαζιέρας και του κλάδου των τουριστικών σκαφών και δημιουργία σύγχρονων μαρίνων για ποιοτικό τουρισμό.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top