Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΗ Αθήνα έχει δυνατότητες ανάπτυξης αστικού τουρισμού

Η Αθήνα έχει δυνατότητες ανάπτυξης αστικού τουρισμού

Η υποδομή φιλοξενίας στην Αττική έχει αναβαθμιστεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια – ειδικά εν όψει της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 – με αποτέλεσμα να αγγίζει τα ευρωπαϊκά επίπεδα, […]

Η υποδομή φιλοξενίας στην Αττική έχει αναβαθμιστεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια – ειδικά εν όψει της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων<...> του 2004 – με αποτέλεσμα να αγγίζει τα ευρωπαϊκά επίπεδα, όπως επισήμανε μιλώντας στην εκπομπή Business & Travel, ο γενικός διευθυντής του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία κ. Τιμ Ανανιάδης.

Ο κ. Ανανιάδης σημείωσε ότι το ξενοδοχειακό προϊόν της Αθήνας είναι πλέον ανταγωνίσιμο προς αυτό που προσφέρουν οι υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης. Το στοιχείο αυτό, εφόσον συνδυαστεί με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας, όπως είναι ο φυσικός πλούτος και το κλίμα, μπορεί να καταστήσει την Αθήνα έναν δημοφιλή αστικό προορισμό, ακόμα και για το σαββατοκύριακο.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της Μεγάλης Βρετανίας θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στον συνεδριακό τουρισμό, εστιασμένη στα μικρά συνέδρια, που μπορεί να υποστηρίξει η υπάρχουσα υποδομή της Αθήνας. Προσέθεσε δε, στον Χάρη Ντιγριντάκη ότι η Αθήνα προσφέρει πολλές εναλλακτικές λύσεις όσον αφορά στη διαμονή καθώς έχει να παρουσιάσει αξιόλογο προϊόν σε όλες τις κατηγορίες ξενοδοχείων, επισημαίνοντας ότι οι υπηρεσίες εκτός ξενοδοχείων είναι ένα σημείο στο οποίο πάσχουμε και στο οποίο πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Ανανιάδη οι δυνατότητες της χώρας δεν έχουν υποστηριχθεί αρκετά από την κατάλληλη προβολή και διαφήμιση. Επίσης, δεν καλλιεργήθηκε το κομμάτι των Ολυμπιακών Αγώνων με αποτέλεσμα να χαθεί η προολυμπιακή περίοδος και να παρουσιάζονται πολύ χαμηλές πληρότητες στα ξενοδοχεία της Αττικής κατά τους δυο πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους μολονότι κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει στο ξενοδοχείο του. Από την άλλη όμως ο κ. Ανανιάδης εξέφρασε την αισιοδοξία του υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα θα προβληθεί πολύ κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων σημειώνοντας ότι ήδη στη Μεγάλη Βρετανία υπάρχει ζήτηση για διοργάνωση συνεδρίων μετά τους Ολυμπιακούς.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024