Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Η Αθήνα έχει δυνατότητες ανάπτυξης αστικού τουρισμού

Θοδωρής Κουμέλης - 26 Μάρτιος 2004, 00:00

Η υποδομή φιλοξενίας στην Αττική έχει αναβαθμιστεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια - ειδικά εν όψει της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων<...>

του 2004 - με αποτέλεσμα  να αγγίζει τα ευρωπαϊκά επίπεδα, όπως επισήμανε μιλώντας στην εκπομπή Business & Travel, ο γενικός διευθυντής του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία κ. Τιμ Ανανιάδης.

Ο κ. Ανανιάδης σημείωσε ότι το ξενοδοχειακό προϊόν της Αθήνας είναι πλέον ανταγωνίσιμο προς αυτό που προσφέρουν οι υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης. Το στοιχείο αυτό, εφόσον συνδυαστεί με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας, όπως είναι ο φυσικός πλούτος και το κλίμα, μπορεί να καταστήσει την Αθήνα έναν δημοφιλή αστικό προορισμό, ακόμα και για το σαββατοκύριακο.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της Μεγάλης Βρετανίας θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στον συνεδριακό τουρισμό, εστιασμένη στα μικρά συνέδρια, που μπορεί να υποστηρίξει η υπάρχουσα υποδομή της Αθήνας. Προσέθεσε δε, στον Χάρη Ντιγριντάκη ότι η Αθήνα προσφέρει πολλές εναλλακτικές λύσεις όσον αφορά στη διαμονή καθώς έχει να παρουσιάσει αξιόλογο προϊόν σε όλες τις κατηγορίες ξενοδοχείων, επισημαίνοντας ότι οι υπηρεσίες εκτός ξενοδοχείων είναι ένα σημείο στο οποίο πάσχουμε και στο οποίο πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή. 

Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Ανανιάδη οι δυνατότητες της χώρας δεν έχουν υποστηριχθεί αρκετά από την κατάλληλη προβολή και διαφήμιση. Επίσης, δεν καλλιεργήθηκε το κομμάτι των Ολυμπιακών Αγώνων με αποτέλεσμα να χαθεί η προολυμπιακή περίοδος και να παρουσιάζονται πολύ χαμηλές πληρότητες στα ξενοδοχεία της Αττικής κατά τους δυο πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους μολονότι κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει στο ξενοδοχείο του. Από την άλλη όμως ο κ. Ανανιάδης εξέφρασε την αισιοδοξία του υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα θα προβληθεί πολύ κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων σημειώνοντας ότι ήδη στη Μεγάλη Βρετανία υπάρχει ζήτηση για διοργάνωση συνεδρίων μετά τους Ολυμπιακούς.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top