Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Κοινή διοίκηση για την Alitalia και την KLM

Βίκυ Καραντζαβέλου - 01 Νοέμβριος 1999, 00:00

Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των αεροπορικών εταιριών Alitalia<.> και KLΜ<.>, οι δύο αεροπορικές εταιρίες ξεκινούν από σήμερα να λειτουργούν κάτω από κοινή διοίκηση δημιουργώντας την Global Joint Venture. Διευθυντής της Passenger Joint Venture θα είναι ο μέχρι χθες αντιπρόεδρος της KLM κ. Herry Essenberg του οποίου το γραφείο θα είναι στην Ρώμη. Η <Β>Passenger Joint Venture

, η οποία θα είναι το αποτέλεσμα της πλήρης ένωσης των δύο αεροπορικών αερογραμμών, θα διαθέτει τρία  κύρια (hub) αεροδρόμια, το αεροδρόμιο του Άμστερνταμ (Schiphol), του Μιλάνου (Malpensa), και της Ρώμης (Fiumicino), θα είναι από πλευράς επιβατών η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία της Ευρώπης.
Η Alitalia και η KLM εξυπηρετούν περισσότερους από 200 προορισμούς και μεταφέρουν περίπου 40 εκατ. επιβάτες.
Η Joint Venture θα διοικείται από μια Alliance Committee, η οποία θα διαμορφώσει κοινή πολιτική, και θα λειτουργεί σαν τον ενδιάμεσο κρίκο μεταξύ των διευθυντών των Joint Ventures και των δύο αεροπορικών εταιριών.
Το δεύτερο Joint Venture είναι το Cargo Joint Venture του οποίου διευθυντής θα είναι ο κ. Mario Pascucci μέχρι στιγμής αντιπρόεδρος της Alitalia Cargo, του οποίου το γραφείο θα είναι στο Άμστερνταμ με κύριο αεροδρόμιο το Schiphol.
Η συμφωνία έχει ισχύς από σήμερα, παρόλο το γεγονός ότι μερικά θέματα δεν έχουν ακόμα διευκρινισθεί, τα οποία και θα λυθούν στις αρχές του 2000.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top