Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Δημήτρης Αβραμόπουλος

Στο νέο σχέδιο για τον τουρισμό αναφέρθηκε στην πρώτη του συνέντευξη ο υπουργός Τουρισμού

Θοδωρής Κουμέλης - 29 Μάρτιος 2004, 00:00

Την πρώτη του συνέντευξη ως υπουργός τουρισμού έδωσε ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος και αποκάλυψε τη νέα τουριστική πολιτική προαναγγέλλοντας σημαντικές τομές στον κλάδο...

Την πρώτη του συνέντευξη ως υπουργός τουρισμού έδωσε ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος και αποκάλυψε τη νέα τουριστική<...>

πολιτική προαναγγέλλοντας σημαντικές τομές στον κλάδο.

Η συνέντευξη που δόθηκε στον Στάθη Κουσουνή στην `Καθημερινή` αποκαλύπτει ότι “Η εταιρία `Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα` δεν εισάγεται στο Χρηματιστήριο, μετονομάζεται σε Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, αναλαμβάνει πρόεδρος ανώτατος δικαστικός, ενώ ο έλεγχος της τουριστικής περιουσίας επανέρχεται στον ΕΟΤ. Τα έσοδα της εταιρείας θα αποτελέσουν πόρους για την άσκηση της τουριστικής πολιτικής. Ο ΕΟΤ, το Ελληνικό Φεστιβάλ και όλοι οι άλλοι εποπτευόμενοι φορείς εντάσσονται σε οργανόγραμμα ενιαίας πολιτικής και διοικητικής δομής και ανοίγουν νέα γραφεία σε Απω Ανατολή και Κίνα. Τίθεται τέλος στη νόθευση -με τις εισόδους των οικονομικών μετανασταστών- των στοιχείων αφίξεων ξένων τουριστών που γινόταν με ευθύνη υπηρεσιών του ΕΟΤ προς εξυπηρέτηση προηγούμενων κυβερνήσεων. Η νομοθεσία που θα συνοδεύσει την ίδρυση του υπουργείου Τουρισμού θα έχει τρεις φάσεις και 10ετή χρονικό ορίζοντα υλοποίησης, με πρώτη κίνηση την πρόσκληση στην Αθήνα των εκπροσώπων των σημαντικότερων ξένων τουριστικών οργανισμών στον κόσμο.

Ο κ. Αβραμόπουλος επισημαίνει την ανάγκη μεταφοράς όλων των παράλληλων αρμοδιοτήτων που σχετίζονται με τον τουρισμό στο υπουργείο, θέλοντας να περάσει το μήνυμα ότι “οι αρμοδιότητες δεν έχουν σχέση με τη δύναμη της εξουσίας, αλλά με τη λειτουργικότητα και την αποτελεσματικότητα”. Τέλος, προαναγγέλλει χάραξη νέας στρατηγικής προβολής, ώστε στη μεταολυμπιακή περίοδο ο ελληνικός τουρισμός να βγει κερδισμένος.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top