Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΛιάσκος: Θα προωθηθούν ενέργειες για απλούστευση των διαδικασιών για πραγματοποίηση ταξιδιών Ρώσων στην Ελλάδα

Λιάσκος: Θα προωθηθούν ενέργειες για απλούστευση των διαδικασιών για πραγματοποίηση ταξιδιών Ρώσων στην Ελλάδα

Η ενδυνάμωση της τουριστικής συνεργασίας Ελλάδας – Ρωσίας και η αντιμετώπιση λειτουργικών προβλημάτων που θα διευκολύνει την επίσκεψη Ρώσων τουριστών σε τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας…

Η ενδυνάμωση της τουριστικής συνεργασίας Ελλάδας – Ρωσίας και η αντιμετώπιση λειτουργικών προβλημάτων<...> που θα διευκολύνει την επίσκεψη Ρώσων τουριστών σε τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας, τέθηκαν στο επίκεντρο των συνομιλιών που είχε ο υφυπουργός Τουρισμού Αναστάσιος Λιάσκος στη Μόσχα με εκπροσώπους της ρωσικής κυβέρνησης και ταξιδιωτικών οργανισμών, στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης τουρισμού της Μόσχας MITT 2004.

Ο κ. Λιάσκος τόνισε ότι θα προωθηθούν άμεσα ενέργειες που θα αφορούν στην αποτελεσματικότερη εφαρμογή της τουριστικής πολιτικής, καθώς και στην απλούστευση των διαδικασιών για την πραγματοποίηση ταξιδιών στην Ελλάδα προκειμένου να ενισχυθεί το τουριστικό ρεύμα από τη Ρωσία προς τη χώρα μας.

Στο πλαίσιο των επαφών και των συνομιλιών που είχε ο υφυπουργός Τουρισμού με εκπροσώπους της ρωσικής κυβέρνησης συναντήθηκε με τον υπουργό εξωτερικών της κυβέρνησης της Μόσχας κ. Μουράτωφ, ο οποίος πρότεινε την υπογραφή πρωτοκόλλου τουριστικής συνεργασίας.

Σύμφωνα με τον κ. Μουράτωφ, το γεγονός αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της έκθεσης τουρισμού της Μόσχας τον ερχόμενο Μάιο.

Ο κ. Λιάσκος συναντήθηκε επίσης με τον πρόεδρο της επιτροπής τουρισμού της Μόσχας κ. Γ. Αντιουφέγιεφ.

Κοινή διαπίστωση τόσο στις επαφές με εκπροσώπους της κυβέρνησης όσο και με εκείνους του τουριστικού κλάδου ήταν ότι η ίδρυση του υπουργείου Τουρισμού στην Ελλάδα έχει γίνει δεκτή με ιδιαίτερα ευνοϊκά σχόλια και εκτιμάται ως ένα γεγονός μεγάλης σημασίας για την τουριστική ανάπτυξη της Ελλάδας.

Ο υφυπουργός είχε ξεχωριστές συναντήσεις με όλους τους εκπροσώπους μεγάλων ταξιδιωτικών οργανισμών που διακινούν τουρίστες προς την Ελλάδα. Aκουσε τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις τους και δεσμεύθηκε ότι θα συμβάλλει για την εξεύρεση αποτελεσματικών και βιώσιμων λύσεων.

Για την προβολή του ελληνικού τουρισμού στην ρωσική αγορά, ο κ. Λιάσκος είχε διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους των τοπικών μέσων επικοινωνίας παραχωρώντας συνεντεύξεις σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα επικοινωνίας.

Οι Ρώσοι τουρίστες που επισκέφτηκαν το 2003 την Ελλάδα άγγιξαν τις 140.000 σημειώνοντας αύξηση 2% σε σχέση με το 2002 σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΤ, ενώ φέτος εκτιμάται ότι θα υπάρξει περαιτέρω αύξηση με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο ΕΟΤ συμμετείχε για 11η συνεχή χρονιά στην έκθεση ΜΙΤΤ με περίπτερο 700τμ και 49 συνεκθέτες.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024